25484129
KOMARČA NA GRADELE

Uz ove trikove posat ćete pravi majstor gradela

Piše Native SD
Foto Ljudevit Blagec-split,croatia/
22. kolovoza 2023. - 09:47

SASTOJCI:

komarča

maslinovo ulje

biljno ulje

češnjak

ružmarin

sol, papar

peršin

limun

PRIPREMA:

Posložite drva i naložite vatru. U međuvremenu operite i očistite gradele pa ih premažite biljnim uljem i počnite s pripremom

ribe. Komarču dobro očistite od ljuski. Izvadite iznutrice i škrge Mpa je dobro posušite kuhinjskim ubrusima kako se koža ne bi

lijepila za gradele i kako bi  kasnije bila lijepo hrskava.

Dobro je posolite i popaprite izvana i iznutra. Premažite je uljem te u utrobu stavite polovicu češnjaka i listiće ružmarina kako bi bila što ukusnija.

Iscijedite višak ulja s ribe. U protivnom će ulje kapati na žar i stvarati plamen, a riba će gorjeti. Odložite ribu i prekrijte je te

krenite s pripremom preljeva.

Peršin i češnjak nasjeckajte na sitno pa ih pomiješajte s maslinovim uljem i sokom od limuna. Nakon pečenja prelijte ribu marinadom. Ona će joj dati još bolju sočnost i ukus.

Otprilike 10-15 minuta prije pečenja komarče položite gradele na žar kako bi se dobro zagrijale. Vatra treba biti minimalna, u suprotnom će riba izgorjeti. Kad ste sve pripremili, stavite ribu na gradele i pecite je s obje strane dok ne bude gotova.

Za kraj je posložite na platu za ribu i prelijte marinadom. Uslast!

*Za još ukusniji ručak donosimo nekoliko korisnih savjeta:

birajte isključivo svježu ribu, nemojte je prepeći, ne stavljajte ribu na sredinu gradela, koristite maslinovo ulje, pripremite finu marinadu i prema ribi budite nježni.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. prosinac 2024 07:19