StoryEditorOCM
BiznisPROJEKT SCINERGY

Do 21. siječnja otvorene prijave za tvrtke koje žele pomoć vrhunskih znanstvenika, u Splitu o svemu na radionici

Piše Ljubica Vuko
12. siječnja 2024. - 21:20

Do 21. siječnja otvorene su prijave za projekt Scinergy koji će tvrtkama u Hrvatskoj omogućiti ekskluzivan pristup ekspertizi vrhunskih znanstvenika i znanstvenoj infrastrukturi koja im je potrebna za razvoj ili unaprjeđenje proizvoda, usluga ili poslovnih procesa, izvijestili su iz Inovacijskog centra Nikola Tesla (ICENT) koji provodi ovaj projekt uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja u okviru svojeg programa Nuqleus.

Inovacijski centar Nikola Tesla neprofitna je ustanova koju je osnovao Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER) kako bi se premostio jaz između istraživanja u akademskoj i istraživačkoj zajednici s jedne te potreba industrije s druge strane. Cilj programa Nuqleusa je potaknuti i ubrzati komercijalizaciju rezultata znanstvenih istraživanja i rada šire akademske zajednice kroz pokretanje startupa, usvajanje poslovnih znanja i vještina te povezivanje s poslovnim svijetom.

Uputili su poziv i zainteresiranim tvrtkama u Splitu i okolici koje na radionici u utorak, 16. siječnja u splitskom The Works Coworkingu (Spinčićeva 2b), s početkom u 18 sati u mogu saznati kako se besplatno uključiti u projekt. Na radionicu je potrebno prijaviti se putem obrasca: https://shorturl.at/FMSTU.

Pojašnjavaju kako se na projekt Scinergy može prijaviti bilo koja tvrtka registrirana u Hrvatskoj, neovisno o svojoj veličini i vrsti djelatnosti, kojoj je potrebna stručna i znanstvena ekspertiza da bi postala inovativnija i konkurentnija na tržištu, ali do takve ekspertize ne zna ili nije u mogućnosti doći.

Područja u kojima će tvrtke moći dobiti znanstvenu ekspertizu uključuju umjetnu inteligenciju, energetiku, elektrotehniku, računarstvo, biotehnologiju, hranu, agronomiju, medicinu, fiziku i mnoga druga. Svoja iskustva i znanja prenijet će im im znanstvenici s FER-a, PMF-a, FOI-ja, FESB-a, Instituta Ruđer Bošković, FKIT-a, PBF-a i drugih znanstvenih institucija.

Zainterisirani se za sudjelovanje u Scinergyju mogu prijaviti putem službene stranice. Sudjelovanje je besplatno za sve odabrane sudionike, a financira se sredstvima Europske unije.

Riječ je o pilotu globalnog projekta Europske komisije koji koordinira Svjetska banka u suradnji s međunarodnim partnerima London Business School (LBS) i Massachusetts Institute of Technology (MIT). Hrvatska će time postati prvi testni poligon za ovaj inovativni projekt, koji će potom biti prilagođen za što uspješniju daljnju globalnu primjenu, izvijestili su iz ICENT-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 16:45