StoryEditorOCM
Crna kronikaisti uvjeti za sve?

Banožić ispitan u strogo kontroliranim uvjetima: službenicima u policijskoj zgradi rečeno da ne izlaze iz svojih ureda

Piše vijesti sd
2. prosinca 2023. - 00:19

Prošla su tri tjedna od teške prometne nesreće u kojoj je sudjelovao bivši ministar obrane Mario Banožić, a u kojoj je poginuo Goran Šarić iz Privlake. Banožić je terencem naletio na Šarića u kombiju dok je obilazio šleper.

Još uvijek nije poznato je li Banožić imao alkohola u krvi te je li gotov nalaz u Centru za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić. Telegramu su iz PU vukovarsko-srijemske rekli da se u vezi pitanja nalaza Banožićeve krvi obrate nadležnom vukovarskom Županijskom državnom odvjetništvu. Iz Odvjetništva su rekli da ne mogu odgovoriti na upite zbog zakonske odredbe o tajnovitosti izvida.

"Naime, Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru poduzima izvide, a nadležna policijska uprava provodi kriminalističko istraživanje. O daljnjem tijeku postupka javnost će biti pravovremeno obaviještena putem priopćenja na mrežnim stranicama Državnog odvjetništva Republike Hrvatske", rekli su za Telegram iz Županijskog državnog odvjetništva u Vukovaru.

Telegram je saznao iz izvora bliskih PU vukovarsko-srijemskoj da je Banožić prošle srijede, 29. studenog dao iskaz navodno pod posebnim, strogo kontroliranim okolnostima.

Izvor Telegrama tvrdi da se neposredno pred Banožićev dolazak u zgradu Policijske uprave u Vinkovcima djelatnicima branilo korištenje lifta kako bi bivši ministar bez čekanja, i da ga vidi što manje ljudi, mogao odmah ući u dizalo. Navodno su neki policajci negodovali što za odlazak na više katove moraju ići pješice.

Isto se dogodilo kada je Banožić došao na kat na kojem se nalazi policijska soba s kamerama gdje je dao iskaz, govori isti izvor. Službenicima na tom katu je rečeno da neko vrijeme ne izlaze iz ureda.

"Željelo se na svaki način osigurati da Banožića vidi što mani broj ljudi, ali i sačuvati ga od mogućih neugodnosti", tvrdi izvor Telegrama.

Izvor blizak vukovarskoj policiji govori da je nekoliko novinara u ponedjeljak bilo pred kućom bivšeg ministra, a da je on, kako bi izbjegao novinare, u srijedu došao s druge lokacije. Neslužbeno se doznaje da će se Banožićeva obrana temeljiti na tvrdnjama da je Šarić vozio kombi bez upaljenih svjetala i brzinom većom od dopuštene.

Informaciju o nalazima krvi Banožića i Šarića je nemoguće dobiti, no govori se da će Banožićeva obrana pokušati dobiti podatke o rezultatima nalaza Šarićeve krvi, piše Telegram.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 16:27