StoryEditorOCM
Crna kronikaopljačkali je

Jezivi napad usred bijela dana, dvojica naoružanih muškaraca nasrnula na trudnicu: ‘Pomozite nam, znamo odakle su‘

Piše Hajdi Karakaš Jakubin/JL
22. kolovoza 2024. - 12:04

Kuda vodi ovaj svijet? Slobodno se možemo zapitati kada netko u prolazu dođe u napast okrasti trudnicu u visokom stupnju trudnoće. I ne samo to. Zaprijetiti joj i nožem oružjem da plijen, za kojeg još uvijek ne znate jel ga odabrana žrtva ima ili nema, slučajno ne izmakne, piše Jutarnji list.

Jučer oko 11.20 sati takve jezive scene odvijale su se u novozagrebačkom naselju Dugave kada je napadnuta djevojka u osmom mjesecu trudnoće.

Iz PU zagrebačke kažu da se napad dogodio u Ulici Jurja Denzlera kod tzv. malog oktogona kada su dvojica nepoznatih počinitelja uz prijetnju vatrenim oružjem počinila razbojništvo nad 28-godišnjakinjom.

Prestravljenoj ženi su ukrali novčanik sa dokumentima i novcem i potom brže-bolje pobjegli niz ulicu. Prema opisu danom policiji napadači su u 20-im godinama, a obzirom i na druge detalje, sumnja je bačena na nekog od stanara obližnjeg Hotela Porin točnije Prihvatilištu za tražitelje azila. Materijalna šteta je, prema navodima policije, a na osnovu zaprimljene prijave, preko 1000 eura.

- Žalosti me da se tim ljudima koji borave u Porinu ne omogući bolja odnosno brža integracija u društvo jer, kao što svakodnevno svjedočimo, po cijele dane se povlače po kvartu, parkovima, u trgovinama kupuju alkohol pa se opijaju, a navečer nerijetko buče hodajući po ulici i glasno puštajući muziku sa mobitela. Njima je naprosto dosadno. Čula sam za napad na neku ženu ujutro jer su nam popodne neki ljudi zvonili i pitali imamo li možda kamere kakve na objektu ili u autu. Ali osobno nisam ništa vidjela niti čula - kaže za Jutarnji jedna stanovnica Denzlerove.

- Molimo sve koji su vidjeli napad ili imaju kamere, da ljudski pomognu pronaći počinitelje na trudnicu u osmom stupnju trudnoće - apeliraju osobe iz kruga bliskog napadnutoj ženi i pritom spominju da je napad bio s dva noža za razliku od policije kojoj je prijavljen oružani prepad.

Tko su napadači policija intenzivno istražuje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. rujan 2024 17:54