StoryEditorOCM
Crna kronikatragedija na cesti

Kamiondžija iz Srbije naletio na kombi u zaustavnoj traci i usmrtio 64-godišnjaka

Piše Hajdi Karakaš Jakubin/JL
12. listopada 2023. - 11:20

Za prometnu nesreću, koja se dogodila 10. listopada u popodnevnim satima na autocesti A3 kod zagrebačkih čvorova Jakuševac i Kosnica, a u kojoj je život izgubio 64-godišnji muškarac, kazneno će odgovarati 73-godišnji državljanin Srbije. Za njega je tijekom policijskog očevida, koji je na mjestu užasa trajao satima, utvrđeno da je u 14.16 sati skrivio nesreću kad je teretnjakom srbijanskih nacionalnih oznaka u zaustavnoj traci naletio na kombi i čovjeka koji je bio iza bočno pored, piše Jutarnji list.

- Obavljenim očevidom, kojim je rukovodila zamjenica Općinskog državnog odvjetništva u Velikoj Gorici te prikupljenim obavijestima svjedoka koji su se javili temeljem objavljenih oglasa u medijima, od strane policije utvrđeno je kako je za izazivanje prometne nesreće odgovoran 73-godišnji državljanin Srbije, koji je upravljao teretnim automobilom srbijanskih nacionalnih oznaka s priključnim vozilom. Naime, prednjim dijelom teretnog automobila naletio je na teretno kombi vozilo zagrebačkih registarskih oznaka, koje je bilo zaustavljeno na prometnoj traci za zaustavljanje vozila u nuždi - kažu iz PU zagrebačke, navodeći kako je vozač kombija u kobnom trenutku bio izvan vozila i nažalost, nije mu bilo spasa unatoč promptnoj medicinskoj intervenciji.

Policija je uhićenog vozača predala pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu te se pretpostavlja da će mu, kako to obično uvijek biva u ovim slučajevima kad je strani državljanin u pitanju, dežurni sudac istrage Županijskog suda odrediti jednomjesečni istražni zatvor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 00:57