StoryEditorOCM
Crna kronikavelika trauma

Kapetan i članovi posade trajekta ‘Lastovo‘ u šoku, dobit će psihološku pomoć; rampa je podignuta, i to bez dizalice

Piše Luka Benčić/JL
12. kolovoza 2024. - 09:12

 Očevid nesreće na Lošinju, u kojoj su smrtno stradala tri mornara s trajekta "Lastovo", a jedan je teško ozlijeđen, nastavio se i u ponedjeljak ujutro, a budući da se trajekt ne smije micati, zamjenski brod "Vladimir Nazor" skraćeno će voziti liniju samo do Premude, rekli su u Jadroliniji, piše Jutarnji list.

Glasnogovornica Marija Zaputović Mavrinac kaže da će se normalna linija, prema njihovim očekivanjima, nastaviti u utorak.

image

Očevid policije i Lučke kapetanije trajao je i tijekom noći
 

Damir Škomrlj/Cropix

Potvrdila je i da je jedan član posade, koji je iz neposredne blizine svjedočio nesreći, završio na odjelu psihijatrije u riječkom KBC-u zbog šoka koji je doživio. To je pomorac koji je, kako smo u nedjelju pisali, u stanju šoka satima bio na klupici na suncu nedaleko od trajekta, a Hitna pomoć došla je po njega tek iza 19 sati, iako su je iz Lošinja više puta zvali. Svjedok nam je ispričao da je hitna stigla tek nakon intervencije gradonačelnice.

image

 Hitna pomoć došla je po člana posade trajekta tek iza 19 sati, iako su je iz Lošinja, kako se navodi, više puta zvali

Damir Škomrlj/Cropix

Glasnogovornica Jadrolinije kaže da je zapovjednik broda također bio u velikom šoku i da će članovima posade biti osigurana psihološka pomoć. Istragu će sada preuzeti Agencija za zrakoplovne i pomorske nesreće.

Inače, kako su već javili reporteri koji se nalaze u Malom Lošinju, u večernjim satima podignuta je rampa trajekta "Lastovo" pod kojom su živote izgubila trojica "Jadrolinijinih" pomoraca. Za njeno dizanje ipak nije trebala dizalica već ju je podigao njezin, brodski mehanizam.

image

Na malološinjskoj rivi se obavljao očevid i komentirala tragedija

Damir Škomrlj/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 01:42