StoryEditorOCM
Crna kronikaiza rešetaka

Kvartet svodnika tjerao dvije djevojke na prostituciju: jednoj su davali Normabele, ‘magijom‘ ju ‘čistili‘ od alkohola

Piše vijesti sd
31. svibnja 2024. - 10:40

Četvero svodnika proglašeno je krivima i osuđeno na zatvorske kazne jer su dvije djevojke podvodili i nagovarali da pružaju seksualne usluge za novac.

Četvorka je operirala na području Zagreba. Riječ je o Milici (56) iz Našica, Radostini (50) iz Bugarske, Predragu (58) iz Osijeka i Miljenku (45) iz Koprivnice. Milica i Radostina su djevojkama nalazile klijente putem oglasnika, a Predrag i Miljenko su ih vozili do stanova i apartmana u kojima su pružali usluge, piše danica.hr.

Kako se navodi u presudi, djevojke su od listopada do prosinca lani seksualne usluge pružile najmanje 270 puta, pri čemu su svodnici zaradili ukupno oko 27.000 eura. Svodnici su djevojke pritom brutalno vrijeđale te joj ostavljale manje iznose novca.

Jednu je djevojku Milica fizički napala, a kad je zbog višekratnog svakodnevnog pružanja seksualnih usluga konzumirala opojna sredstva, Radostina je nad njom primjenjivala “čini” navodeći joj da će je tako “očistiti” od droge i alkohola. Tjerale su je i da svakodnevno konzumira Normabel.

Djevojka je usluge naplaćivala 60 do 80 eura za pola sata, 120 eura za sat, a 170 eura za odlaske do klijenata. Usluge s parom bile su 300 eura, a analni seks dodatnih 40 eura. Druga je djevojka u najmanje 15 navrata pružala seksualne usluge klijentima po cijeni od 150 eura za sat te 1000 eura za cijelu noć.

Milica i Radostina osuđene su na po osam mjeseci bezuvjetnog i godinu uvjetnog zatvora te po 8000 eura kazne. Predrag i Miljenko dobili su po šest mjeseci bezuvjetne i sedam mjeseci uvjetne zatvorske kazne uz plaćanje po 2000 eura. Svi moraju platiti i po 350 eura troškova postupka.

No, od kazne im ostaje odslužiti tek manje vrijeme jer su blizu pet mjeseci – od početka prosinca do kraja travnja ove godine – svi proveli u istražnom zatvoru. Presuda je odmah postala pravomoćna jer je donesena na temelju sporazuma optuženika s tužiteljima, piše danica.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. lipanj 2024 02:25