StoryEditorOCM
Crna kronikaIMA LI PRAVDE ZA ŽRTVE?

Majka ubijenog Marija Boljata: ‘Moga su sina u Kaštelima navukli u klopku, ustrijelili i iživljavali se na njemu, a sudi im se za - tučnjavu! Tjeralice za krivcima se skrivaju‘

14. prosinca 2021. - 17:30
Očevid na mjestu ubojstva u Kaštel Kambelovcu (Zvonimir Barišin /Cropix); Marija Boljat drži fotografiju ubijenog sina (Vladimir Dugandžić/Cropix)

Godinu i pol dana prošlo je od ubojstva Marija Boljata (36), zvanog Pajkić, u Kaštel Kambelovcu, kada je podlegao ozljedama od premlaćivanja i ustrijelnih rana iz vatrenog oružja. Prije dva tjedna na Županijskom sudu u Splitu šest osoba je osuđeno za događaje te kišne noći.

Kazne su u rasponu od 30 do dvije godine. Najvišu je dobio bjegunac Tomislav Šoljić, osuđen za ubojstvo Marija Boljata i pokušaj ubojstva Joze Čabraje, koji je ranjen iste noći. Na deset godina zatvora osuđen je Jakov Šimić, za pokušaj ubojstva Marija Boljata udarcima po glavi drškom pištolja.

Za sudjelovanje u tučnjavi po dvije godine zatvora dobili su braća Mate Šuker i Josip Šuker, Ivan Radović i Toni Vitaljić, zvani Kubura, tekođer bjegunac. Majka ubijenoga Marija Boljat upozorila je ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 11:21