StoryEditorOCM
Crna kronikaNOĆNA AKCIJA

Mladić uhićen na motociklu bez vozačke i pod utjecajem alkohola: određeno mu hlađenje u zatvoru i ‘paprena‘ kazna

Piše P. Č.
20. studenog 2023. - 21:41

Mladi Makaranin završio je u zatvoru na 14 dana i kažnjen je s više od 2000 eura zbog vožnje pod utjecajem alkohola u noći s nedjelje na ponedjeljak. Policajci iz postaje Makarska obavljali su kontrolu prometa kada su pet minuta iza ponoći zaustavili 22-godišnjak na motociklu, saznajemo iz PU splitsko-dalmatinske.

Utvrdili su kako vozilom upravljao pod utjecajem 0,39 promila alkohola, a kako se radi o vozaču mlađem od 24 godine, ni to nije dozvoljena količina. Osim toga je odbio zahtjev policajca za testiranje na prisutnost droge u organizmu.

Uz opisane prekršaje, počinio je još dva: upravljao je motociklom iako mu je oduzeta vozačka dozvola zbog negativnih bodova te na vozilu nije imao registarske oznake. Policija ga je, zbog težine prekršaja i činjenice da je otprije pravomoćno kažnjavan zbog sličnih nedjela, odmah privela na Prekršajni sud u Makarskoj.

Cijeli sudski postupak je proveden nakon privođenja te je nepravomoćno osuđen. U težinu sankcije mu je uračunat prijašnji dosje te je sproveden na dva tjedna u zatvor i mora platiti ukupno 2075 eura. 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 01:16