StoryEditorOCM

Na bračkoj rivi mlatio samojeda, sudac ga poslao u zatvor! Istraumatizirani sin (14) i životinja smješteni kod obitelji

Piše Vladimir Urukalo
22. veljače 2024. - 11:40

Sudac istrage splitskog Županijskog suda poslao je na jednomjesečno hlađenje iza rešetaka istražnog zatvora na splitskim Bilicama 45-godišnjeg kuhara iz Supetra zbog sumnje da je počinio nekoliko kaznenih djela među kojima je i zlostavljanje životinja. Prvi je to put u Hrvatskoj, prema našim spoznajama, da je netko završio u istražnom zatvoru i zbog tog (ne)djela.

Stanovnika Supetra tereti se da je u periodu od rujna prošle do 19. veljače ove godine, a sve kako bi zastrašio i zlostavljao svog 14-godišnjeg sina, u pijanom stanju učestalo na njega vikao pogrdnim riječima, a jednom prilikom mu je strgnuo slušalice s glave i razbio ih o pod. Drugom je prigodom tražio od dječaka da prenese drva bez zaštitnih rukavica, a kada je on to odbio, pijani je otac udario šakom u zid i raskrvario svoju ruku.

Osim toga, često je izbivao iz kuće govoreći da ide u trgovinu, a zapravo bi se opijao. Cijela je situacija kulminirala 19. veljače kada je vidno alkoholiziran na sred rive u Supetru počeo bez razloga nogama mlatiti svog psa samojeda. Nekoliko je puta udario nesretnu životinju koja je od boli zavijala i cvilila naočigled prolaznika koji su, pak, pozvali policiju.

Dječak je naknadno policiji potvrdio da se otac prema njemu nasilnički ponašao i da ga se strašno boji, a sve se ovo događalo dok se njegova majka, a nevjenčana partnerica prijavljenog 45-godišnjaka, nalazi na odmoru s prijateljicama na drugom kontinentu.

Dok se ona ne vrati u Hrvatsku, dječak je zbrinut kod rodbine zajedno sa psom, a 45-godišnjak je završio iza rešetaka zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke te zbog opasnosti od ponavljanja djela. Sud je zaključio da je evidentno da nasilnik ima problem s alkoholom te da ga prekomjerno konzumira gotovo svaki dan, a kad se dovede u alkohlizirano stanje postaje izrazito agresivan i prema sinu i prema njihovom psu.

Naravno, uhićeni se muškarac protivio boravku na Bilicama te je tvrdio da dječaka nikad nije fizički napao nego bi samo tu i tamo povisio ton glasa, a dijete bi to pogrešno protumačilo i preplašilo se.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 18:53