StoryEditorOCM
Crna kronikakako to?

Neobičan epilog druženja u Kerumovoj konobi ‘Pršut‘: petorica sudaca bila na istoj fešti - jedan je povrijedio sudačku etiku, ostala četvorica nisu!?

11. ožujka 2021. - 16:28
Miho Mratović (L-G); Silvio Čović (L-D); prizor sa snimke tuluma u konobi Pršut (S); Bruno Klein (D-G); Dinko Mešin (D-D)Joško Šupić, Duje Klarić, Ivo Ravlić, Ante Čizmić/Cropix, screenshot

Predsjednik Županijskog suda u Splitu Bruno Klein, te suci tog suda Miho Mratović i Dinko Mešin, koji je ujedno i glasnogovornik tog suda, nisu povrijedili sudačku etiku kada su 23. siječnja ove godine slavili rođendan bivšeg nogometaša Ivice Mornara u konobi "Pršut" u vlasništvu kandidata za gradonačelnika Splita Željka Keruma.

Zaključak je to petnaesteročlanog Sudačkog vijeća koje je danas vijećalo u zgradi Županijskog suda u Splitu pod predsjedanjem suca Ivana Tironija.

Sudačku etiku, zaključak je Sudačkog vijeća, nije povrijedio ni sudac Općinskog suda u Splitu Tomislav Zlodre koji je bio u istoj konobi s navedenom trojicom kao i s predsjednikom Upravnog suda u Splitu Silvijom Čovićem.

Sudačko vijeće koje se bira iz redova sudaca (devet članova Vijeća dolazi ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 23:07