StoryEditorOCM
Crna kronikapriča kao iz crtića

Nezaposleni vozač uhvaćen s 30 kg ‘trave‘; dok je bježao, srušio je košnice pa su i njega i policajce izbole pčele

Piše Vladimir Urukalo
10. srpnja 2024. - 14:22

Kao "na piru" prošao je 29-godišnji Mislav Brtan iz Kaštel Sućurca kojeg su početkom travnja ove godine inspektorima Službe kriminaliteta droga splitske policije, nakon pokušaja bijega, uhitili i u njegovom automobilu marke Ford zagrebačkih registracijskih oznaka pronašli više od 32 kilograma marihuane. Doduše, ta je količina, pakirana u 34 plastične vrećice, malo "opala" tijekom detaljnijeg vaganja pa je naposljetku utvrđeno da je kod sebe imao nešto manje od 30 kilograma "trave".

Naime, na Općinskom sudu u Splitu Brtan, kojeg je očito vrlo uspješno zastupao splitski odvjetnik Boris Milošević, uspio je s Općinskim državnim odvjetništvom u Splitu prije nekoliko dana postići dogovor odnosno nagodbu na temelju koje je osuđen na dvije godine zatvora. Od toga će godinu dana robije i odslužiti dok preostalih godinu dana neće izdržati ukoliko u roku od pet godina ne počini neko novo kazneno djelo. 

Izbole ih pčele

Dosad neosuđivanom nezaposlenom vozaču slabijeg imovnog stanja bila je nagodbom određena i sporedna novčana kazna u ukupnom iznosu od 40 tisuća eura koja je, doznajemo, već uplaćena u državni proračun. Obzirom na to, mladić je i pušten iz istražnog zatvora tako da će ovo ljeto provesti na slobodi do pravomoćnosti presude.

Tijekom istrage, a i na sudu, nezaposleni vozač slabijeg imovnog stanja nije iznosio nikakvu obranu u kojoj bi možda pojasnio od kud mu droga, nego je bespogovorno priznao sve što mu se stavljalo na teret.

Podsjetimo, uhićen je 4. travnja u akciji policije koja ga je zatekla na području Kaštela, na travnatoj površini pokraj osobnog vozila. Kada je vidio da mu se približavaju policajci, iz vozila je odbacio tri PVC vreće te je pokušao pobjeći. Bježeći preko livade prevrnuo je nekoliko košnica pa su pčele nasrnule na njega. Dok se borio s pčelama, inspektori su ga sustigli, bacili se preko njega da ga koliko toliko zaštite od uboda razjarenih pčela. Izbole su i njega i policajce koji su naknadno dobili antialergijske injekcije.

image
Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. rujan 2024 15:37