StoryEditorOCM
Crna kronikaUžas u braku

Optužen za silovanje supruge! Nije to sve, ženu je vrijeđao, vikao joj da je kurva, budio po noći i bludničio...

Piše Mario Matana
31. svibnja 2024. - 14:11

Nekoliko teških kaznenih djela počinio je 32-godišnjak zbog čega je dio istrage proveo iza rešetaka: pored ostalih, prošle godine je i silovao suprugu! Zlostavljanje je trajalo neko vrijeme, na koncu ga je žena prijavila pa je završio u zatvoru dok se ne ispitaju svjedoci, susjedi i rodbina, kao i sama žrtva.

Nakon toga je pušten na slobodu, ali uz mjeru opreza, a istraga se nastavila te je okončana današnjim podizanjem optužnice. Prema splitskom Županijskom državnom odvjetništvu, 32-godišnjak se tereti za teško kazneno djelo protiv spolne slobode, kaznena djela bludnih radnji te kaznenog djela nasilja u obitelji!

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni od rujna 2021. godine do 12. travnja 2024. godine ‘postupao protivno članku 10. točka 1. i točka 3. Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji‘ pa je vrijeđao ‘s namjerom da ponizi svoju suprugu i povrijedi njeno dostojanstvo te izazove strah za vlastitu sigurnost, nakon njenog povratka kući s posla‘. Vikao je da je kurva, vrijeđao je drugim pogrdnim riječima, bacao na kauč te je rukama hvatao za vrat, stoji između ostalog u optužnici.

Stavlja mu se na teret i epizoda iz noći s 27. na 28. rujna 2023. godine: u obiteljskoj kući je u spavaćoj sobi ‘u nakani svog spolnog zadovoljenja, dok je supruga spavala, legao iza nje, a kada se probudila unatoč njenom protivljenju, uporabom sile izvršio spolni odnošaj‘!

Nije na žalost to sve, tužiteljstvo ga tereti i da je od 28. rujna prošle godine do sredine travnja ove godine počinio više bludnih radnji. U nakani svog spolnog zadovoljavanja, stoji u optužnici, svjestan da njegova supruga ne želi intimne odnose, dolazio je do nje u spavaću sobu dok je spavala te počinio bludne radnje unatoč njenom protivljenju.

Pored ovog kaznenog postupka, u tijeku je i brakorazvodna parnica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. svibanj 2024 14:11