Zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije evidentirao je trovanje hranom kod ukupno pet osoba koje su konzumirale plavu ribu u jednoj lovranskoj konobi.
Do blažeg trovanja došlo je tijekom jučerašnjeg dana, a uzrok je povećani histamin u inćunima. Kako doznajemo, gosti su konzumirali dnevnu marendu, frigane inćune koje je vlasnik restorana istog dana kupio na riječkoj tržnici.
Otrovani su se prijavili liječniku s crvenilom po licu i tijelu i želučanim tegobama, no budući da se radilo o blažem obliku, nije bilo potrebe za hospitalizacijom.
U izvid je izašla i sanitarna inspekcija, no budući da su skladištenje i priprema u restoranu uredni, nije bilo nikakvog razloga za drastičnu intervenciju poput zatvaranja.
Inače, povišen histamin kod plave ribe vrlo je če...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....