StoryEditorOCM
Crna kronikaPOTJERA PO POLJIČKOJ

Policajci tvrde da ih je Splićanin vrijeđao i pokušao pregaziti, prijeti mu višegodišnji zatvor. On iznosi svoju priču

Piše Vladimir Urukalo
23. listopada 2024. - 15:53
‘Ispravan sam sto posto, da sam kriv reka bi odma. Oće li ih netko zapitati zašto su ka osvetnička bojna krenili za mnom‘, poručuje  51-godišnji Splićanin One Tata All Godrardog Galeriu Augustus RoshiPaun Paunović/Cropix

Nakon što je u istražnom zatvoru na Bilicama proveo 33 dana zbog sumnje da je početkom rujna bježao trojici interventnih policajaca, jednom od njih prešao vozilom preko noge zbog čega su mu morali pucati u gume, 51-godišnji Splićanin One Tata All Godrardog Galeriu Augustus Roshi (nekima poznatiji po prijašnjem imenu Goran Alebić, bivši splitski atletičar nadimka "Tata tri pasa" kako mu se zove i tvrtka, te vlasnik popularnog kluba "Judino drvo" – op.a.) našao se u optužnici ODO-a te mu prijeti i do osam godina zatvora zbog kaznenog djela prisile prema službenoj osobi.

Iz zatvora gdje je bio zbog opasnosti od ponavljanja djela je izišao nakon odluke Optužnog vijeća splitskog Općinskog suda.

Službeni činjenični opis kaže da je dosad neosuđivani otac troje djece, po zanimanju povjerenik za ljudska prava za Split i Dalmaciju, 7. rujna ove godine u 1.50 sati odbio postupiti po zapovijedi policije, a nakon što su ga trojica policajaca Jedinice specijalne i interventne policije – Drago Plazibat, Ante Bralić i Marin Šerić – uz uporabu svjetlosnih signala na vozilu zaustavili jer im je prethodno u vožnji uputio uvrede da im "je** mater pandursku, šta maltretiraju ljude..." te im trubio sirenom.

Drama na splitskim ulicama: muškarac u Mercedesu vrijeđao policajce i bježao im. A onda mu je jedan pucao u kotač...

Oni su, naime, u službenim odorama preventivno zaustavljali vozila koja su se kretala Poljičkom ulicom, a svoje službeno vozilo Škoda Octavia zaustavili su u blizini "McDonaldsa", iza nadvožnjaka u krajnjoj desnoj traci, te su, tvrde policajci, na vozilu bila uključena sva četiri "žmigavca", kao i svjetlosna signalizacija kako bi tako građanima dali do znanja da je riječ o policiji. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. listopad 2024 15:54