StoryEditorOCM
Crna kronikaslaganje mozaika

Policija istražuje detalje femicida u Bjelovaru, susjeda čula zadnje ubojičine riječi

Piše Dušan Miljuš/ JL
19. svibnja 2024. - 15:45

- Ljubavi, oprosti mi! - tri puta ponovila je te riječi Renata G. prije nego što joj je suprug Smiljan zadao ubode nožem.

- Nema više oprosta, rekao je Smiljan. Te su riječi odzvanjale iz kuće u Izvorskoj ulici i nitko od susjeda s kojima smo razgovarali nije slutio da će samo nekoliko trenutaka kasnije, u subotu oko 9.30, obiteljska kuća u bjelovarskom Radničkom naselju postati poprište strašnog zločina, piše Jutarnji list.

image

Forenzičari su uz pomoć policijskog psa pronašli čahure (ilustracija)

Željko Hajdinjak/Cropix

Jučer je na mjesto te obiteljske drame stigao njihov sin, ali nakon što je u nedjelju kasno navečer završen policijski očevid, tek se treba utvrditi dinamika događanja, a to će biti moguće kad policija obavi razgovor s Renatom G., koja je sada stabilno u bjelovarskoj Općoj bolnici "Dr. Anđelko Višić", gdje će se u ponedjeljak obaviti obdukcija tijela njezine majke Dragice Š. (76) koju je usmrtio njezin suprug Smiljan G. (51), nakon čega je presudio i sebi hicem iz pištolja, za koji je posjedovao dozvolu.

ugovor o doživotnom uzdržavanju

- Slučajno sam se zatekla u dvorištu kad sam čula žensko zapomaganje i po tome sam zaključila da se nešto događa. U jednom trenutku vidjela sam Dragicu koja je uspjela podići jedno krilo na roleti. Otvorila je prozor i rekla: "Susjeda, pomozite!" Uputila sam se iz dvorišta pred njihovu kuću. Velika vrata na dvorištu bila su zatvorena pa sam ušla na mala. Primila sam za kvaku na ulaznim vratima, ali bila su zaključana. Čula sam Renatu kako govori: "Ljubavi, oprosti mi!" Na to je Smiljan odgovarao: "Nema više oprosta, nema više oprosta!" Zaključila sam po tome da se radi o nekakvoj svađi, okrenula se i vratila kući. Nije prošlo ni dvadesetak minuta, a pred kuću je došla policija i dva vozila hitne pomoći - ispričala nam je jučer gospođa koja živi u Izvorskoj ulici.

image

 Radničko naselje u Bjelovaru puno je policije

Željko Hajdinjak/Cropix

Još je pod dojmom strašne tragedije i kaže da je u nedjelju ujutro u kuću stigao njihov sin, ali da nitko od rodbine Smiljana G. nije došao, kao što ni godinama nitko nije dolazio u njihovu kuću. Kaže kako je i ona čula da je Renata prije mjesec dana podnijela zahtjev za razvod braka. I ona zna, kao i još neki susjedi, da je prije dosta godina Smiljan na neko vrijeme otišao iz kuće i bio negdje na stanu, ali se vratio supruzi te da su on i supruga imali ugovor o doživotnom uzdržavanju s Renatinom majkom.

 ‘Miran čovjek, uvijek spreman pomoći‘

- On je bio miran čovjek, kad bih ga zamolila da nešto napravi ili neku uslugu, nikad nije bilo problema i uvijek bi to učinio. Ali, uglavnom smo bili na bok - bok! S Renatom sam se srela na ulici u petak popodne i ona je nešto okopavala oko cvijeća te se nije dalo naslutiti da nešto nije u redu - kaže naša sugovornica.

Sad razmišlja da je možda imala i sreće što su ulazna vrata bila zatvorena, jer ježi se od pomisli što bi bilo da se možda našla usred obiteljske svađe i bi li možda i sama bila kolateralna žrtva zločina koji je počinio Smiljan G. Što se točno događalo u toj obitelji, kao i što je sve prethodilo još jednom femicidu i pokušaju femicida te samoubojstvu, policija tek treba rasvijetliti.

U prikupljanju tragova na očevidu kojim je rukovodila dežurna zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Bjelovaru uz asistenciju policije pomagao je policijski pas tragač s Policijske akademije u Zagrebu radi pronalaska čahura koje je iz pištolja ispalio Smiljan G. One su i nađene, kao i vatreno oružje.

Kako smo doznali, Smiljan G. počinio je samoubojstvo vatrenim oružjem nakon što je nazvao policiju i hitnu pomoć, piše Jutarnji list.

image

Policijski djelatnici razgovaraju i sa susjedima (ilustracija) 

Željko Hajdinjak/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2024 13:33