StoryEditorOCM
Crna kronikakod klisa

U velikoj policijskoj akciji raskrinkan laboratorij za uzgoj konoplje: ilegalni biznis bio je razrađen do detalja

Piše vijesti sd
20. srpnja 2023. - 14:33

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga dovršili su kriminalističko istraživanje u kojem su na području Klisa, u objektu pronašli 216 stabljika konoplje sa više od 0,3%THC, te opremu za uzgoj biljaka.

Policijski službenici uhitili su 33-godišnjeg hrvatskog državljanina za kojeg je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je od početka svibnja 2023.godine do 19. srpnja 2023.godine protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, radi neovlaštene proizvodnje i prometa droge konoplje sa više od 0,3% THC-a, u nedovršenom gospodarskom objektu, nabavio i instalirao uređaje za emitiranje svjetlosti, ventilaciju i filtriranje zraka i time stvorio uvjete za uzgoj biljaka u zatvorenom prostoru, te zasadio i uzgajao 216 biljki konoplje droge s više od 0,3%THC-a raspona visine od 63 do 112 centimetara.

image

Uredno poredane stabljike konoplje

Pu Splitsko-dalmatinska/

Namjera uhićenog 33-godišnjaka bila je proizvodnja u cilju ilegalne preprodaje droge, a sve kako bi stekao protupravnu imovinsku koristi obzirom da je na ilegalnom tržištu cijena jednog grama ove droge oko 11 €.

Policijski službenici su u sklopu kriminalističkog istraživanja, a temeljem naloga suda oduzeli opremu i stabljike droge konoplje.

Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje dan je 33-godišnjak ostvario obilježja kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama iz čl. 190. st.2. i st.6 Kaznenog zakona i danas će uz kaznenu prijavu biti predan pritvorskom nadzoniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 16:41