StoryEditor
Crna kronikajedan je uhićen

Potraga za drugim rumunjskim lopovom još traje: u bijegu automobilom pokušao pregaziti policajce, oni upotrijebili vatreno oružje. Službenici lakše ozlijeđeni

3. rujna 2021. - 16:03

Varaždinska policija još traga za rumunjskim državljaninom (44)  koji je, nakon što je sa sunarodnjakom (25) u četvrtak u noći provalio u prodavaonicu tehničke opreme u Varaždinu, u bijegu automobilom pokušao pregaziti policajce, koji su bili prisiljeni upotrijebiti vatreno oružje.

Kako je u petak priopćila varaždinska Policijska, kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su u četvrtak oko jedan sat poslije ponoći dvojica državljana Rumunjske u dobi od 44 i 25 godina došla do trgovačkog centra u Optujskoj ulici u Varaždinu i provalili u jednu od prodavaonica. Ukrali su veću količinu telekomunikacijske i druge tehničke opreme vrijedne više od 200.000 kuna.

Policija navodi da je zaštitar opisao automobil kojim su se udaljili te je pokrenuta potraga. Vozilo koje je odgovaralo opisu uočeno je na sporednom putu uz jugozapadnu obilaznicu.

image
PU varaždinska

Kad su policajci izašli iz svojeg automobila radi provjere identiteta osoba, vozač je automobilom krenuo prema njima u namjeri da ih pregazi i pobjegne. Kako bi odbio napad i spriječio bijeg, jedan od policijskih službenika uporabio je vatreno oružje te ispalio hice upozorenja u zrak.

Kako se automobil nije zaustavljao, pucao je i onesposobio dvije gume. Izbjegavajući udar automobila, policijski službenici su lakše ozlijeđeni te im je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici u Varaždinu, navode iz varaždinske Policijske uprave.

image
PU varaždinska

Lopovi su se odvezli još nekoliko stotina metara, odakle su pobjegli u obližnja polja kukuruza. U traganje su uključene sve raspoložive snage varaždinske Policijske uprave te pripadnici Interventne jedinice policije međimurske Policijske uprave, a ujutro i pas tragač zagrebačke Policijske uprave, dron te helikopter specijalne policije.

Oko devet sati pronađen je i uhićen 25-godišnji rumunjski državljanin. Drugi lopov, za kojeg je istraživanjem utvrđeno da je 44-godišnji rumunjski državljanin, još nije pronađen te se za njim i dalje intenzivno traga.

Iz policije navode da su pronađeni svi ukradeni predmeti.

Uhićeni lopov u petak je, uz kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje da je počinio tešku krađu provaljivanjem i "pokušaj teškog ubojstva na štetu policijskih službenika", predan pritvorskom nadzorniku varaždinske Policijske uprave.
 

item - id = 1124655
related id = 0 -> 1136650
related id = 1 -> 1134194
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. listopad 2021 18:19