StoryEditorOCM

Proširena istraga protiv kaštelanskog dilera zbog krijumčarenja dodatnih 100 kilograma marihuane iz BiH u Hrvatsku

Piše hina
11. travnja 2024. - 17:20

Uskok je proširio istragu protiv skupine krijumčara droge pokrenutu u ožujku kojom 44-godišnjeg državljanina BiH tereti zbog krijumčarenja dodatnih 100 kilograma marihuane iz BiH u Hrvatsku.
Istražitelji sumnjaju da je 44-godišnjak od kraja 2020. do 9. veljače 2022. s ranije prijavljenim organizatorom skupine dogovorio da mu iz BiH nabavi najmanje 100 kilograma marihuane koju su u dva navrata prokrijumčarili u Hrvatsku.
Nakon što su dogovorili vrijeme i mjesto preuzimanja droge osumnjičeni je u Grude u BiH uputio nepoznatog vozača od kojeg je prvookrivljeni preuzeo 30 kilograma marihuane i prokrijumčario je u Hrvatsku radi daljnje prodaje.
Sukladno prethodnom dogovoru 44-godišnjak je opet uputio nepoznatog vozača da još 70 kilograma marihuane odveze u Grude i preda je prvookrivljenom koji ju je preuzeo, prokrijumčario u Hrvatsku i predao trećeokrivljenom radi skrivanja i daljnje prodaje.
Uskok je sucu istrage Županijskog suda u Splitu predložio određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika, izvijestilo je tužiteljstvo.
Nakon prvog dijela ove istrage sudac istrage Županijskog suda u Splitu odredio je jednomjesečni istražni zatvor Kaštelaninu Kreši Svalini (44) koji je dan ranije, zajedno s još jednim uhićenikom te suradnikom koji je od ranije u zatvoru, prijavljen za krijumčarenje, proizvodnju i prodaju velikih količina droge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 10:32