stdClass Object ( [id] => 1030563 [title] => Šefa splitske zločinačke udruge Điđija sustižu stari grijesi: nakon šest godina potvrđena mu je presuda za dilanje heroina [alias] => sefa-splitske-zlocinacke-udruge-didija-sustizu-stari-grijesi-nakon-sest-godina-potvrdena-mu-je-presuda-za-dilanje-heroina [catid] => 243 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Dok traje istraga nad zločinačkom udrugom iz Splita koju je vodio Dean Majstorović zvani Điđi, šefa sustižu stari grijesi. Na Općinski sud u Splitu je došla odluka kojom je potvrđena presuda da je Majstorović kriv za dilanje heroina. Tijekom šest godina, koliko je trebalo da se donese pravomoćna presuda, Majstorović je obogatio ionako podeblji dosje.

Razdoblje odlučivanja o predmetu još više čudi svojom duljinom u svjetlu činjenice da se radi o prodaji 9 grama heroina. U međuvremenu je Majstorović, osim što je “zaradio” dvije optužnice za kaznena djela te je uhićen i prekršajno kažnjen zbog nelegalnog posjedovanja oružja, bio i žrtva dva pokušaja atentata.

Krajem veljače 2014. godine oko 15 sati Dean Majstorović, koji se tada prezivao Martedić, zatečen je na Katalinićevom prilazu u Splitu s PVC smotuljkom s 9,78 grama heroina. Uhitili su ga inspektori Druge policijske postaje od kojih je pokušao pobjeći, te je trčeći odbacio paketić s drogom koji su oni ipak pronašli. U svojoj obrani tijekom suđenja Majstorović je izjavio da droga nije njegova, a bježao je iz straha od banalnije prijave.

- Došao sam na Katalinića brig s mopedom radi treninga, kao što sam i inače običavao. Kada sam se parkirao, prišla su mi dva momka i legitimirali se kao policijski službenici. Na njihov zahtjev sam otvorio pretinac mopeda i dozvolio im pregled i izvadio sam sadržaj iz svih džepova na trenirci i jakni: dva mobitela, novac i ključeve.

Oni mene nisu pitali ni kao se zovem niti su tražili osobne isprave, a ja njih nisam poznavao otprije. Zatim su kontaktirali prometnu policiju i saznali da nemam dozvolu za upravljanje motociklom od 400 kubika s kojim sam se dovezao. Kada sam shvatio da će me policajci teretiti za prometni prekršaj dao sam se u bijeg prema Bačvicama, a nakon što sam otrčao 30-ak metara zaustavio sam se i pričekao ih jer sam razmišljao o tome kako mi ne trebaju ti problemi.

Sustigli su me i stavili mi lisičine te me jedan pitao: “Što si bacio dok si trčao na Jadranskom mostu?”. Pitanje me iznenadilo jer nisam ništa bacio. Ostavili su me u kombiju prometne policije koja je došla i udaljili se. Vratili su se nakon pola sata i jedan od njih mi je pokazao vrećicu sa smeđom praškastom materijom i kazao: ”Vidi šta smo našli!”. To nije bilo moje i odbio sam potpisati potvrdu o oduzimanju predmeta za taj heroin - izjavio je pred sudskim vijećem.

---

image
Uhićenje članova zločinačke udruge u svibnju ove godine
Mup
---

Saslušana su oba policajca koji su u svojim iskazima prepričali Majstorovićevo bježanje i kako su s udaljenosti od svega nekoliko metara iza njega jasno vidjeli kako trčeći preko mosta nešto vadi iz džepa i baca. Vidjeli su da je predmet pao u raslinje u smjeru Bačvica ispod mosta te se jedan od njih tamo i spustio.
Našao sam smotuljak s heroinom, a tamo je bilo i starih vrećica i boca. Ja sam jasno vidio da nije takve predmete bacio s mosta, nego upravo ovaj paketić s drogom, kazao je policajac.

Ranija osuđivanost

Sudsko vijeće je procijenilo Majstorovićevu obranu neprihvatljivom zbog ranije osuđivanosti, poznavanja policijskih procedura povezanih uz neovlašteno posjedovanje opojne droge te bijega i odbacivanja spornog smotuljka. Njegova obrana im je i neuvjerljiva jer iz rezultata provedenog sudsko psihijatrijskog vještačenja proizlazi da je on osoba sa značajkama poremećaja ličnosti prevalentno disocijalnog tipa.

Nadalje, smatraju da je droga bila za prodaju i zbog činjenice da nije ovisnik, čime je isključena mogućnost posjedovanja heroina za vlastite potrebe. Osuđen je na godinu i pol dana zatvora, a kao otegotna okolnost mu je uzeta prijašnja osuđivanost.
Zbog preprodaje droge u sklopu zločinačkog udruženja osuđen je 2007. godine na Županijskom sudu u Splitu na tri godine i dva mjeseca.

Zatim je 2010. godine zbog nanošenja teške tjelesne ozljede iz nehaja osuđen na šest mjeseci uvjetnog zatvora uz rok kušnje od dvije godine. U travnju 2011. godine osuđen je na pet i pol godina zbog nabave i dilanja četiri kilograma marihuane u sklopu zločinačke udruge.

Dok je ta izrečena presuda za dilanje 9 grama heroina čekala da postane pravomoćna, Majstorović je optužen još dva puta. Jedan optužni akt ga tereti da je u siječnju 2017. godine počinio kazneno djelo prijevare s makinacijama oko preprodaje Audija Q7 na štetu vlasnika vozila.

Druga optužnica navodi da je Dean Majstorović u travnju 2018. godine opljačkao namještaj i opremu iz frizersko-kozmetičkog salona u Splitu, vrijedne 389.000 kuna. Zatim je u ožujku ove godine uhićen u centru Splita s ilegalnim pištoljem Češka zbrojovka, koji je imao metak u cijevi i pun spremnik. Tada je na Prekršajnom sudu u Splitu dobio deset dana zatvora i 10.000 kuna kazne.

Finale je bilo u svibnju ove godine, kada je uhićen kao šef zločinačke organizacije s još šest članova: Bosiljko Šakić (38) zvani Bosi, živi u Egelsbachu u Njemačkoj, Luka Buzdovačić (35) zvani Sken, Jerko Malvasija (34) zvani Jere, Ivan Šunjić (30), Hrvoje Miljak (32) zvani Castro, Dino Stojanović (38), svi iz Splita. USKOK ih sumnjiči za kaznena djela od Splita do Njemačke, Belgije i Južne Amerike, odakle su dolazili heroin, kokain i marihuana. Paralelno s trgovinom drogom planirano je i smaknuće T. M. (33), koji se zamjerio Majstoroviću jer je od njega tražio 270.000 eura na ime duga. USKOK navodi da je navedeno potraživanje nastalo u sporu zbog prodaje droge.

---

image
Uhićenje članova zločinačke udruge u svibnju ove godine
Mup
---

---

Presude i optužnice

Zbog preprodaje droge 2007. je osuđen na tri godine i dva mjeseca. Tri godine kasnije na šest mjeseci uvjetnog zatvora uz rok kušnje od dvije godine, a u travnju 2011. na pet i pol godina. Prije tri godine optužen je za prijevaru, godinu kasnije za pljačku, u ožujku ove godine uhićen je u centru grada s napunjenim pištoljem, a finale je bilo prije dva mjeseca, kad je uhićen kao šef zločinačke organizacije s još šest članova

---Osim kao počinitelj kaznenih djela, policija Majstorovića u svojim evidencijama ima i kao žrtvu u dvije pucnjave. Početkom studenoga prošle godine u Rendićevoj ulici je usred dana na njega pucala muška osoba. Majstorović je bježao između automobila i stabala, a napadač je trčao za njim pucajući, prilikom čega je ispalio više metaka. Nakon tog napada Dean Majstorović je ponudio 10.000 eura za informacije o počinitelju ili naručiteljima koji su do danas nepoznati. Nepoznat je i napadač iz pokušaja atentata u ožujku 2016. godine, kada je na parkiralištu u Smrdečcu pogođen s četiri metka.

---

Presude i optužnice

Zbog preprodaje droge 2007. je osuđen na tri godine i dva mjeseca. Tri godine kasnije na šest mjeseci uvjetnog zatvora uz rok kušnje od dvije godine, a u travnju 2011. na pet i pol godina. Prije tri godine optužen je za prijevaru, godinu kasnije za pljačku, u ožujku ove godine uhićen je u centru grada s napunjenim pištoljem, a finale je bilo prije dva mjeseca, kad je uhićen kao šef zločinačke organizacije s još šest članova

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => PODEBLJI DOSJE [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [15] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [16] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) ) [extra_fields_search] => PODEBLJI DOSJE 1 1 1 1 1 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2020-07-03 17:54:34 [created_by] => 3151 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2020-07-05 16:52:07 [modified_by] => 3151 [publish_up] => 2020-07-05 16:47:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 846 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 243 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz crne kronike. [menu-meta_keywords] => vijesti, crna kronika, nesreće, tragedije [secure] => 0 [page_title] => Crna kronika [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2020\/07\/03\/14046868.jpg","\/images\/slike\/2020\/07\/03\/13709892.jpg","\/images\/slike\/2020\/07\/03\/13750274.jpg","\/images\/slike\/2020\/07\/03\/13709890.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Paun Paunovi\u0107\/Arhiv\/HANZA MEDIA","Mup","Mup","Mup"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["Dean Majstorovi\u0107 na po\u010detku kriminalne karijere, kad se jo\u0161 prezivao Martedi\u0107","Uhi\u0107enje \u010dlanova zlo\u010dina\u010dke udruge u svibnju ove godine","Uhi\u0107enje \u010dlanova zlo\u010dina\u010dke udruge u svibnju ove godine","Uhi\u0107enje \u010dlanova zlo\u010dina\u010dke udruge u svibnju ove godine"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1178x1632","k_14046868_1280.jpg":"1280x1280","k_14046868_1024.jpg":"1024x1024","k_14046868_640.jpg":"640x640","k_14046868_480.jpg":"480x480","k_14046868_340.jpg":"340x340","k_14046868_220.jpg":"220x220","o_14046868_1280.jpg":"1280x1773","o_14046868_1024.jpg":"1024x1418","o_14046868_640.jpg":"640x886","o_14046868_480.jpg":"480x664","o_14046868_340.jpg":"340x471","o_14046868_220.jpg":"220x304","h_14046868_1280.jpg":"1280x854","h_14046868_1024.jpg":"1024x683","h_14046868_640.jpg":"640x427","h_14046868_480.jpg":"480x320","h_14046868_340.jpg":"340x227","h_14046868_220.jpg":"220x147","pp_14046868_1280.jpg":"1006x1280","pp_14046868_1024.jpg":"805x1024","pp_14046868_640.jpg":"503x640","pp_14046868_480.jpg":"377x480","pp_14046868_340.jpg":"267x340","pp_14046868_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1500x844","k_13709892_1280.jpg":"1280x1280","k_13709892_1024.jpg":"1024x1024","k_13709892_640.jpg":"640x640","k_13709892_480.jpg":"480x480","k_13709892_340.jpg":"340x340","k_13709892_220.jpg":"220x220","o_13709892_1280.jpg":"1280x720","o_13709892_1024.jpg":"1024x576","o_13709892_640.jpg":"640x360","o_13709892_480.jpg":"480x270","o_13709892_340.jpg":"340x191","o_13709892_220.jpg":"220x123","h_13709892_1280.jpg":"1280x854","h_13709892_1024.jpg":"1024x683","h_13709892_640.jpg":"640x427","h_13709892_480.jpg":"480x320","h_13709892_340.jpg":"340x227","h_13709892_220.jpg":"220x147","pp_13709892_1280.jpg":"1006x1280","pp_13709892_1024.jpg":"805x1024","pp_13709892_640.jpg":"503x640","pp_13709892_480.jpg":"377x480","pp_13709892_340.jpg":"267x340","pp_13709892_220.jpg":"173x220"},{"size0":"750x500","k_13750274_1280.jpg":"1280x1280","k_13750274_1024.jpg":"1024x1024","k_13750274_640.jpg":"640x640","k_13750274_480.jpg":"480x480","k_13750274_340.jpg":"340x340","k_13750274_220.jpg":"220x220","o_13750274_1280.jpg":"1280x853","o_13750274_1024.jpg":"1024x682","o_13750274_640.jpg":"640x426","o_13750274_480.jpg":"480x320","o_13750274_340.jpg":"340x226","o_13750274_220.jpg":"220x146","h_13750274_1280.jpg":"1280x854","h_13750274_1024.jpg":"1024x683","h_13750274_640.jpg":"640x427","h_13750274_480.jpg":"480x320","h_13750274_340.jpg":"340x227","h_13750274_220.jpg":"220x147","pp_13750274_1280.jpg":"1006x1280","pp_13750274_1024.jpg":"805x1024","pp_13750274_640.jpg":"503x640","pp_13750274_480.jpg":"377x480","pp_13750274_340.jpg":"267x340","pp_13750274_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1500x844","k_13709890_1280.jpg":"1280x1280","k_13709890_1024.jpg":"1024x1024","k_13709890_640.jpg":"640x640","k_13709890_480.jpg":"480x480","k_13709890_340.jpg":"340x340","k_13709890_220.jpg":"220x220","o_13709890_1280.jpg":"1280x720","o_13709890_1024.jpg":"1024x576","o_13709890_640.jpg":"640x360","o_13709890_480.jpg":"480x270","o_13709890_340.jpg":"340x191","o_13709890_220.jpg":"220x123","h_13709890_1280.jpg":"1280x854","h_13709890_1024.jpg":"1024x683","h_13709890_640.jpg":"640x427","h_13709890_480.jpg":"480x320","h_13709890_340.jpg":"340x227","h_13709890_220.jpg":"220x147","pp_13709890_1280.jpg":"1006x1280","pp_13709890_1024.jpg":"805x1024","pp_13709890_640.jpg":"503x640","pp_13709890_480.jpg":"377x480","pp_13709890_340.jpg":"267x340","pp_13709890_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 243 [name] => Crna kronika [alias] => crna-kronika [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 4 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Small","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"1","itemRelatedAuthor":"1","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 15132330 Threads: 2 Questions: 3163608511 Slow queries: 7077918 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 235218354 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 49 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/crna-kronika ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 243 [name] => Crna kronika [alias] => crna-kronika [parent] => 119 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vijesti/crna-kronika ) ) [link] => /vijesti/crna-kronika/sefa-splitske-zlocinacke-udruge-didija-sustizu-stari-grijesi-nakon-sest-godina-potvrdena-mu-je-presuda-za-dilanje-heroina-1030563 [printLink] => /vijesti/crna-kronika/sefa-splitske-zlocinacke-udruge-didija-sustizu-stari-grijesi-nakon-sest-godina-potvrdena-mu-je-presuda-za-dilanje-heroina-1030563?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 241828 [name] => Dean Majstorović [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => dean-majstorovic [link] => /tag/dean-majstorovic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 608732 [name] => ZLOČINAČKA UDRUGA [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-05-21 16:06:11 [main_article_id] => 0 [alias] => zlocinacka-udruga [link] => /tag/zlocinacka-udruga ) [2] => stdClass Object ( [id] => 310748 [name] => heroin [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => heroin [link] => /tag/heroin ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => PODEBLJI DOSJE [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Šefa splitske zločinačke udruge Điđija sustižu stari grijesi: nakon šest godina potvrđena mu je presuda za dilanje heroina [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3151 [name] => Katarina Marić Banje [username] => katarina-mari-banje [email] => katarina-mari-banje@sd.hr [password] => $2y$10$P4kYrFaacPU/.VuKGNKeUe6dAn3nD5tEIXkvCALbmt8WMNVG34.Mq [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/katarina-maric-banje-3151 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1669 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/23a24868e1150aea3be0e771ad7def71?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/07/03/14046868.jpg [galleryCount] => 4 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Paun Paunović/Arhiv/HANZA MEDIA [mainImageDesc] => Dean Majstorović na početku kriminalne karijere, kad se još prezivao Martedić [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/07/03/14046868.jpg [title] => Dean Majstorović na početku kriminalne karijere, kad se još prezivao Martedić Paun Paunović/Arhiv/HANZA MEDIA ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/07/03/13709892.jpg [title] => Uhićenje članova zločinačke udruge u svibnju ove godine Mup ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/07/03/13750274.jpg [title] => Uhićenje članova zločinačke udruge u svibnju ove godine Mup ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/07/03/13709890.jpg [title] => Uhićenje članova zločinačke udruge u svibnju ove godine Mup ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Dok traje istraga nad zločinačkom udrugom iz Splita koju je vodio Dean Majstorović zvani Điđi, šefa sustižu stari grijesi. Na Općinski sud u Splitu je došla odluka kojom je potvrđena presuda da je Majstorović kriv za dilanje heroina. Tijekom šest godina, koliko je trebalo da se donese pravomoćna presuda, Majstorović je obogatio ionako podeblji dosje.

Razdoblje odlučivanja o predmetu još više čudi svojom duljinom u svjetlu činjenice da se radi o prodaji 9 grama heroina. U međuvremenu je Majstorović, osim što je “zaradio” dvije optužnice za kaznena djela te je uhićen i prekršajno kažnjen zbog nelegalnog posjedovanja oružja, bio i žrtva dva pokušaja atentata.

Krajem veljače 2014. godine oko 15 sati Dean Majstorović, koji se tada prezivao Martedić, zatečen je na Katalinićevom prilazu u Splitu s PVC smotuljkom s 9,78 grama heroina. Uhitili su ga inspektori Druge policijske postaje od kojih je pokušao pobjeći, te je trčeći odbacio paketić s drogom koji su oni ipak pronašli. U svojoj obrani tijekom suđenja Majstorović je izjavio da droga nije njegova, a bježao je iz straha od banalnije prijave.

- Došao sam na Katalinića brig s mopedom radi treninga, kao što sam i inače običavao. Kada sam se parkirao, prišla su mi dva momka i legitimirali se kao policijski službenici. Na njihov zahtjev sam otvorio pretinac mopeda i dozvolio im pregled i izvadio sam sadržaj iz svih džepova na trenirci i jakni: dva mobitela, novac i ključeve.

Oni mene nisu pitali ni kao se zovem niti su tražili osobne isprave, a ja njih nisam poznavao otprije. Zatim su kontaktirali prometnu policiju i saznali da nemam dozvolu za upravljanje motociklom od 400 kubika s kojim sam se dovezao. Kada sam shvatio da će me policajci teretiti za prometni prekršaj dao sam se u bijeg prema Bačvicama, a nakon što sam otrčao 30-ak metara zaustavio sam se i pričekao ih jer sam razmišljao o tome kako mi ne trebaju ti problemi.

Sustigli su me i stavili mi lisičine te me jedan pitao: “Što si bacio dok si trčao na Jadranskom mostu?”. Pitanje me iznenadilo jer nisam ništa bacio. Ostavili su me u kombiju prometne policije koja je došla i udaljili se. Vratili su se nakon pola sata i jedan od njih mi je pokazao vrećicu sa smeđom praškastom materijom i kazao: ”Vidi šta smo našli!”. To nije bilo moje i odbio sam potpisati potvrdu o oduzimanju predmeta za taj heroin - izjavio je pred sudskim vijećem.

---

image
Uhićenje članova zločinačke udruge u svibnju ove godine
Mup
---

Saslušana su oba policajca koji su u svojim iskazima prepričali Majstorovićevo bježanje i kako su s udaljenosti od svega nekoliko metara iza njega jasno vidjeli kako trčeći preko mosta nešto vadi iz džepa i baca. Vidjeli su da je predmet pao u raslinje u smjeru Bačvica ispod mosta te se jedan od njih tamo i spustio.
Našao sam smotuljak s heroinom, a tamo je bilo i starih vrećica i boca. Ja sam jasno vidio da nije takve predmete bacio s mosta, nego upravo ovaj paketić s drogom, kazao je policajac.

Ranija osuđivanost

Sudsko vijeće je procijenilo Majstorovićevu obranu neprihvatljivom zbog ranije osuđivanosti, poznavanja policijskih procedura povezanih uz neovlašteno posjedovanje opojne droge te bijega i odbacivanja spornog smotuljka. Njegova obrana im je i neuvjerljiva jer iz rezultata provedenog sudsko psihijatrijskog vještačenja proizlazi da je on osoba sa značajkama poremećaja ličnosti prevalentno disocijalnog tipa.

Nadalje, smatraju da je droga bila za prodaju i zbog činjenice da nije ovisnik, čime je isključena mogućnost posjedovanja heroina za vlastite potrebe. Osuđen je na godinu i pol dana zatvora, a kao otegotna okolnost mu je uzeta prijašnja osuđivanost.
Zbog preprodaje droge u sklopu zločinačkog udruženja osuđen je 2007. godine na Županijskom sudu u Splitu na tri godine i dva mjeseca.

Zatim je 2010. godine zbog nanošenja teške tjelesne ozljede iz nehaja osuđen na šest mjeseci uvjetnog zatvora uz rok kušnje od dvije godine. U travnju 2011. godine osuđen je na pet i pol godina zbog nabave i dilanja četiri kilograma marihuane u sklopu zločinačke udruge.

Dok je ta izrečena presuda za dilanje 9 grama heroina čekala da postane pravomoćna, Majstorović je optužen još dva puta. Jedan optužni akt ga tereti da je u siječnju 2017. godine počinio kazneno djelo prijevare s makinacijama oko preprodaje Audija Q7 na štetu vlasnika vozila.

Druga optužnica navodi da je Dean Majstorović u travnju 2018. godine opljačkao namještaj i opremu iz frizersko-kozmetičkog salona u Splitu, vrijedne 389.000 kuna. Zatim je u ožujku ove godine uhićen u centru Splita s ilegalnim pištoljem Češka zbrojovka, koji je imao metak u cijevi i pun spremnik. Tada je na Prekršajnom sudu u Splitu dobio deset dana zatvora i 10.000 kuna kazne.

Finale je bilo u svibnju ove godine, kada je uhićen kao šef zločinačke organizacije s još šest članova: Bosiljko Šakić (38) zvani Bosi, živi u Egelsbachu u Njemačkoj, Luka Buzdovačić (35) zvani Sken, Jerko Malvasija (34) zvani Jere, Ivan Šunjić (30), Hrvoje Miljak (32) zvani Castro, Dino Stojanović (38), svi iz Splita. USKOK ih sumnjiči za kaznena djela od Splita do Njemačke, Belgije i Južne Amerike, odakle su dolazili heroin, kokain i marihuana. Paralelno s trgovinom drogom planirano je i smaknuće T. M. (33), koji se zamjerio Majstoroviću jer je od njega tražio 270.000 eura na ime duga. USKOK navodi da je navedeno potraživanje nastalo u sporu zbog prodaje droge.

---

image
Uhićenje članova zločinačke udruge u svibnju ove godine
Mup
---

---

Presude i optužnice

Zbog preprodaje droge 2007. je osuđen na tri godine i dva mjeseca. Tri godine kasnije na šest mjeseci uvjetnog zatvora uz rok kušnje od dvije godine, a u travnju 2011. na pet i pol godina. Prije tri godine optužen je za prijevaru, godinu kasnije za pljačku, u ožujku ove godine uhićen je u centru grada s napunjenim pištoljem, a finale je bilo prije dva mjeseca, kad je uhićen kao šef zločinačke organizacije s još šest članova

---Osim kao počinitelj kaznenih djela, policija Majstorovića u svojim evidencijama ima i kao žrtvu u dvije pucnjave. Početkom studenoga prošle godine u Rendićevoj ulici je usred dana na njega pucala muška osoba. Majstorović je bježao između automobila i stabala, a napadač je trčao za njim pucajući, prilikom čega je ispalio više metaka. Nakon tog napada Dean Majstorović je ponudio 10.000 eura za informacije o počinitelju ili naručiteljima koji su do danas nepoznati. Nepoznat je i napadač iz pokušaja atentata u ožujku 2016. godine, kada je na parkiralištu u Smrdečcu pogođen s četiri metka.

---

Presude i optužnice

Zbog preprodaje droge 2007. je osuđen na tri godine i dva mjeseca. Tri godine kasnije na šest mjeseci uvjetnog zatvora uz rok kušnje od dvije godine, a u travnju 2011. na pet i pol godina. Prije tri godine optužen je za prijevaru, godinu kasnije za pljačku, u ožujku ove godine uhićen je u centru grada s napunjenim pištoljem, a finale je bilo prije dva mjeseca, kad je uhićen kao šef zločinačke organizacije s još šest članova

---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Paun Paunović/Arhiv/HANZA MEDIA Mup Mup Mup
Paun Paunović/Arhiv/HANZA MEDIA
Dean Majstorović na početku kriminalne karijere, kad se još prezivao Martedić
Mup
Uhićenje članova zločinačke udruge u svibnju ove godine
Mup
Uhićenje članova zločinačke udruge u svibnju ove godine
Mup
Uhićenje članova zločinačke udruge u svibnju ove godine
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/crna-kronika/sefa-splitske-zlocinacke-udruge-didija-sustizu-stari-grijesi-nakon-sest-godina-potvrdena-mu-je-presuda-za-dilanje-heroina-1030563 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=3c7af217fab58436f52b5347dbb822cefa3abfc6 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=%C5%A0efa+splitske+zlo%C4%8Dina%C4%8Dke+udruge+%C4%90i%C4%91ija+susti%C5%BEu+stari+grijesi%3A+nakon+%C5%A1est+godina+potvr%C4%91ena+mu+je+presuda+za+dilanje+heroina&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Fsefa-splitske-zlocinacke-udruge-didija-sustizu-stari-grijesi-nakon-sest-godina-potvrdena-mu-je-presuda-za-dilanje-heroina-1030563 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Fsefa-splitske-zlocinacke-udruge-didija-sustizu-stari-grijesi-nakon-sest-godina-potvrdena-mu-je-presuda-za-dilanje-heroina-1030563 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => PODEBLJI DOSJE [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [15] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [16] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) )
StoryEditorOCM
Crna kronikaPODEBLJI DOSJE

Šefa splitske zločinačke udruge Điđija sustižu stari grijesi: nakon šest godina potvrđena mu je presuda za dilanje heroina

5. srpnja 2020. - 18:47

Dok traje istraga nad zločinačkom udrugom iz Splita koju je vodio Dean Majstorović zvani Điđi, šefa sustižu stari grijesi. Na Općinski sud u Splitu je došla odluka kojom je potvrđena presuda da je Majstorović kriv za dilanje heroina. Tijekom šest godina, koliko je trebalo da se donese pravomoćna presuda, Majstorović je obogatio ionako podeblji dosje.

Razdoblje odlučivanja o predmetu još više čudi svojom duljinom u svjetlu činjenice da se radi o prodaji 9 grama heroina. U međuvremenu je Majstorović, osim što je “zaradio” dvije optužnice za kaznena djela te je uhićen i prekršajno kažnjen zbog nelegalnog posjedovanja oružja, bio i žrtva dva pokušaja atentata.

Krajem veljače 2014. godine oko 15 sati Dean Majstorović, koji se tada prezivao Martedić, zatečen ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 14:36