StoryEditorOCM
Crna kronikadebeli dosje

Splićanka koja je vrijeđala i pljunula Kineskinju i njenog momka proći će samo s prekršajnom prijavom, evo i zašto

Piše Marko Didić
11. kolovoza 2024. - 16:49

"Nakon jučerašnje medijske objave snimki s društvene mreže iz kojih je vidljivo narušavanje javnog reda i mira na naročito drzak način uz jasno izraženu diskriminaciju na temelju rase, proveli smo kriminalističko istraživanje koje je rezultiralo utvrđivanjem identiteta, a potom i uhićenjem počinitelja.

Utvrđeno da se radi o 43-godišnjakinji koja će danas uz optužni prijedlog biti privedena na općinski prekršajni sud zbog osnovane sumnje da je svojim ponašanjem dana 15. lipnja oko 13.30 sati u Splitu ostvarila obilježja prekršaja iz čl. 25 Zakona o suzbijanju diskriminacije i čl.6 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Kineskinja u Splitu doživjela odvratan rasistički napad: Rekla mi je da sam žuto go**no i pljunula me u lice! A onda...

Kineskinji pljunutoj u Splitu pljušti podrška sa svih strana, sve je došlo i do nje. Nude joj i besplatan smještaj...

Unatoč uloženom trudu do ovog trenutka nismo uspjeli stupiti u kontakt s oštećenim osobama", javljaju nam iz PU splitsko-dalmatinske.

Zašto ovdje nema kaznenih prijava? Zato što je žena uistinu vrijeđala Kineskinju i njezinog momka, ali nigdje nije izrekla prijetnju da će im i fizički nauditi niti je izrekla nijednu ozbiljnu prijetnju po život i tijelo Kineskinje i njezin momka. Kako se radi o višestrukoj povratnici u istovrsno kazneno djelo (vrijeđanje), zanimljivo je što će biti na Prekršajnom sudu kada policajci dovedu 43-godišnjakinju koja u karijeri ima niz prijetnji, vrijeđanja službenih osoba, oštećenja tuđe stvari i naročito drsko ponašanje. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2024 15:31