StoryEditorOCM
Crna kronikaoprez na cestama

Splitska policija upozorava: za vikend vršimo pojačani nadzor prometa. Rigorozne kazne za teže prekršaje

Piše Vijesti SD
26. siječnja 2024. - 11:30

Splitska policija i ovog vikenda nastavlja s pojačanim nadzorom prometa. U cilju prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica kao i povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama posebno će se kažnjavati vožnja pod utjecajem alkohola, nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela, a činjenjem kojih se događaju prometne nesreće s najtežim posljedicama.

Aktivnosti će se također usmjeriti i na ponavljače teških prekršaja u prometu tzv. recidivista. Također, ovog petka će se, od 22 sata do 27.siječnja do 6 sati, provoditi intenzivniji nadzor prometa na kaštelanskom području. Postupanje policije bit će posebno usmjereno na sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja koji dovode do prometnih nesreća s najtežom posljedicama.

Posebno apeliramo na sve vozače da svojim ponašanjem dodatno ne ugrožavaju najrizičnije skupine u cestovnom prometu - vozače mopeda i motocikla, pješake i vozače bicikla, te pozivamo sve sudionike u prometu na oprez i poštivanje prometnih propisa, kako bi odgovornim ponašanjem u prometu pazili na vlastiti kao i na život ostalih sudionika u prometu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 08:24