StoryEditorOCM
Crna kronikatragedija u dicmu

Splitski klub se oprašta od poginule igračice Maje Zorice: ‘Ugasilo se srce borca...‘ Mogao je stradati još jedan vozač

Piše Dalmacija SD
9. rujna 2023. - 16:32

Ženski rukometni klub Split objavio je kako je od ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći u splitskoj bolnici preminula njihova 18-godišnjakia igračica Maja Zorica, djevojka iz Sinja.

"Tužnim i slomljenim srcem javljamo da nas je naša igračica, Maja Zorica, nakon tragične nesreće napustila u 18. godini života. Ugasilo se srce našeg velikog borca. Suosjećamo s obitelji i šaljemo iskrenu sućut bližnjima. Njezin plemeniti i snažni duh, pun životne radosti i ljubavi, zauvijek će ostati u našim srcima, mislima i molitvama."

U povodu tragedije oglasio se i  Hrvatski rukometni savez:

"Ako nas tužne jutrom probude...

S tugom u srcima i nevjericom, primili smo vijest o tragičnoj smrti naše rukometašice Maje Zorice, igračice ŽARK Splita.

U mislima i molitvama smo s obitelji, suigračicama, prijateljima iz ŽARK Splita i svima onima u čijim životima ostaje neizbrisiv trag i vječna uspomena na nasmijano lice naše sportašice

Iskrena sućut Hrvatskog rukometnog saveza i cijele rukometne obitelji. Počivala u miru" - napisali su.

Kako neslužbeno doznajemo, do tragedije u Dicmu došlo je zbog pijanstva vozača koji je frontalno udario u automobil kojim su se iz pravca Splita prema Sinju vozile tri mlade rukometašice.

Vozač s 2,6 promila alkohola u krvi navodno je zaspao za volanom i prešao na suprotni trak. Otamo je prvo nailazio automobil s drugim vozačem koji je u sekundi shvatio da to vozilo juri prema njegovom i uspio je skrenuti i sletjeti u jarak uz cestu. Iza njega su vozile djevojke koje nisu imale kada reagirati jer nisu ni mogle vidjeti da im u susret juri automobil iz drugog smjera.

U povodu smrti mlade Sinjanke oglasio se i gradonačelnik Sinja Miro Bulj:

"Pa da mi je i dolinom smrti proći, zla se ne bojim jer ti si sa mnom.

Tvoj štap i palica tvoja utjeha su meni"(Ps 23)

Potresen tragičnom smrću naše rukometašice Maje Zorice čiji se mladi život prekinuo u trenutku najljepše mladosti ne pronalazim jednostavne riječi utjehe za njene roditelje i cijelu obitelj.

Tuga je prekrila cijeli Sinj i Cetinski kraj, ugasio se život pun snova, želje i dobrote.

Obitelji naše pok. Maje izražavam duboko sućut

Pokoj vječni daruj joj Gospodine!

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2024 06:54