StoryEditorOCM
Crna kronika‘porez‘ na naivnost

Starijem paru ponudile ‘medicinske usluge‘ pa im pokrale svu ušteđevinu iz stana: iz policije poslali posebno upozorenje

Piše hina
3. lipnja 2024. - 13:23

Zagrebačka policija traga za nepoznatim prevaranticama koje su, predstavljajući da pružaju medicinske usluge, iz stana starijeg para u Novom Zagrebu ukrale nekoliko stotina tisuća eura.

U policiji kažu da su im 83-godišnjak i 79-godišnjakinja 2. lipnja prijavili kako su ih između 16. i 28. svibnja pokrale dvije nepoznate žene koje su se predstavile kao zaposlenice koje pružaju medicinske usluge.

Nakon što su ih pustili u stan, iskoristile su njihovu nepažnju te otuđile novac, a materijalna šteta iznosi nekoliko stotina tisuća eura.

Zagrebačka policija stoga upozorava građane da budu oprezni s “nepoznatim gostima” pa čak i s onima koji prethodno nazovu kako bi “najavili” svoj dolazak.

Kod nenajavljenih posjeta nepoznatih osoba, ne otvarajte kućna vrata dok ne provjerite tko je i što želi. Ne nasjedajte na trikove poput raznih ponuda i prodaje. Budite sumnjičavi, ne otvarajte vrata ni sumnjivim službenim osobama, dok vam ne pokažu službenu ispravu ustanove koju zastupaju, kažu u policiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. lipanj 2024 08:14