StoryEditorOCM
Crna kronikazanimljivo u sudnici

Suđenje za ubojstvo u Kaštelima: svjedoci Šoljićevog alibija tvrde da on nije bio na mjestu zločina; ‘Pio je na fešti..‘

Piše Vladimir Urukalo
15. listopada 2024. - 19:14
Tomislav Šoljić je u bijegu, a na sudu su svjedočila dva svjedoka koje je predložio njegov Šoljićev odvjetnikZvonimir Barišin/Cropix, MUP

Zanimljivo je u utorak ujutro bilo u sudnici splitskog Županijskog suda u nastavku ponovljenog suđenja u kojem se Jakovu Šimiću, braći Mati i Josipu Šukeru, Toniju Vitaljiću zvanom Kubura te Tomislavu Šoljiću, koji je u bijegu, sudi za ubojstvo Marija Boljata zvanog Pajkić i pokušaj ubojstva Joze Čabraje 14. lipnja 2020. godine u Kaštel Kambelovcu i to nakon cjelodnevne proslave krštenja djeteta na kojoj su svi okrivljeni nazočili tog dana.

Svi okrivljeni stigli su na sud sa slobode osim Mate Šukera koji je prije petnaestak dana završio u istražnom zatvoru kao jedan od osumnjičenih u USKOK-ovom predmetu u kojim se njega, Mihaela Baruna, Tončija Barišića zvanog Masa te Josipa Čubelića Čubu tereti da su počinili kazneno djelo sprječavanja dokazivanja u sastavu zločinačkog udruženja tako što su podmitili Jozu Čabraju, ključnog svjedoka Boljatovog ubojstva da za 10 tisuća eura lažno svjedoči i sa Šoljića i ostalih "skine" krivnju.

Doznali smo imena uhićenih u akciji u Splitu. USKOK ima dokaze o tome tko je utjecao na Čabraju da promijeni iskaz?

Preko Čube dogovorili sastanak s Čabrajom i dali mu novac. Otkrivamo cijelu pozadinu promjene iskaza ključnog svjedoka

Jesu li dešifrirani razgovori Čubine grupe s ‘Anoma‘ zakonit dokaz? Splitski sud prvi je odlučivao o toj aplikaciji

Čubelić i Čabraja od prije su u zatvoru, prvi po USKOK-ovoj optužnici za krijumčarenje droge, a drugi na izdržavanju kazne za ubojstvo. Šuker i Barišić tamo su završili nakon uhićenja prije dva tjedna, a jedino je, doznajemo, Barun prije koji dan, obzirom na svoj invaliditet, pušten da se brani sa slobode. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. listopad 2024 19:15