StoryEditor
Crna kronikauhićena dvojica

Ubojstvo makarskog poduzetnika: dok je trajao žrtvin pogreb, osumnjičene za razbojstvo ispitivali su na ŽDO-u; Cvijanović izričito negira djelo

20. ožujka 2020. - 08:05

Dok su u četvrtak popodne dvojicu uhićenih zbog razbojstva nad pokojnim taksistom Jozom Ćorićem (66) ispitivali na Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu, u Prološcu na mjesnom groblju Svetog Mihovila obitelj i najuža rodbina rodbina se opraštala od pokojnika.

Policija je nakon uhićenja trojice muškaraca pustila jednog od njih na slobodu jer nije bilo nikakvih materijalnih dokaza koji bi ga vezali za ovo razbojstvo sa smrtnom posljedicom.

Kriminalistička istraga je dovela do uhićenja 40-godišnjeg srpskog državljanina Milana Čolića iz Bačke Palanke, koji je lišen slobode na Bajakovu, i do 43-godišnjeg Dalibora Cvijanovića rodom iz Bugojna, osobe sa dvojnim bosansko-hercegovačkim i hrvatskim državljanstvom koji ima trentuno prebivalište u Švicarskoj.

Negira nedjelo

Službene informacije o ovom uhićenju nema, a kamo li nekih detalja, ali doznajemo da Cvijanović izričito negira djelo. Ne samo da ga negira, nego čak tvrdi da nije ni bio u Makarskoj kada je pokojni taksist opljačkan i pretučen i kada mu je ukradena velika količina novca. Ne poriče da poznaje Čolića, ali izričito negira da je počinio ovo kazneno djelo.

Njega je u policiji odmah nakon uhićenja u Civljanima branio splitski odvjetnik Dragan Mioč, ali je nakon toga angažirao splitsku odvjetnicu Ivanku Šamiju, dok Delića brani Pero Bačić i sam nekadašnji državni odvjetnik.

Još nije stigao nalaz obdukcije koji će potvrditi je li pokojnik umro od batina ili od šoka izazvanog samim traumatičnim događajem.

 

item - id = 1010378
related id = 0 -> 1011907
related id = 1 -> 1010563
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. studeni 2021 06:29