StoryEditorOCM
Crna kronikapovreda intime

Željko tajno snimio spolni odnos s ljubavnicom pa snimku poslao prijatelju, kasnije joj prijetio sjekirom

Piše Vijesti SD
9. rujna 2024. - 08:11

Željko (58) je proglašen krivim i osuđen jer je potajno snimio spolni odnos s ljubavnicom pa snimku poslao prijatelju.

Nakon toga, ljubavnici je prijetio sjekirom. Prema presudi, sve se dogodilo u studenome i prosincu lani na području Zagreba.

“Tijekom studenoga u Zagrebu nakon što je, u namjeri da povrijedi intimu, bez njena znanja i pristanka sačinio videosnimku njihova spolnog odnosa u dnevnom boravku, istu je putem mobitela poslao drugom muškarcu.

Time je narušio intimu intimne partnerice, drugoga koji se nalazi u stanu neovlašteno slikovno snimio i takvu snimku učinio dostupnoj trećoj osobi i na taj način povrijedio njezinu privatnost”, naglasila je sutkinja.

Potom je na Badnjak lani oko 18 sati u Zagrebu, “u nakani da ustraši partnericu u intimnoj vezi, mahao sjekirom te krenuo prema njoj govoreći joj da je lopov, kurva i drolja, nakon čega ju je rukom primio za bradu, dok je u drugoj ruci držao sjekiru”.

“Ponavljao joj je da je kurva i da će joj je*ati mater, nakon čega se istrgnula iz njegova hvata i pobjegla, a kojim ponašanjem je kod nje izazvao osjećaj ustrašenosti i bojazni za vlastiti život i sigurnost.

Dakle, drugome je ozbiljno prijetio da će ga usmrtiti, a kazneno djelo je počinjeno prema bliskoj osobi”, navodi se u presudi.

Željko je osuđen na osam mjeseci uvjetnog zatvora. Presuda je nepravomoćna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. rujan 2024 08:51