StoryEditorOCM
Hrvatska‘čvrsto kao stijena‘

Domovinski pokret objavio fotografiju kraj križa: ‘Jedino naše supruge zazivaju podjele, evo zbog čega...‘

Piše Vijesti SD
26. travnja 2024. - 17:54

Domovinski pokret objavio je u petak kako i dalje čvrsto stoje na pregovaračkim pozicijama, poručivši kako SDSS ne može biti dio vlasti i da se od načela ne odustaje, a također je i demantirao napise o podjelama unutar stranke.

“Čvrsto kao stijena i dalje stojimo na našim pregovaračkim pozicijama: SDSS ne može biti dio vlasti. Od načela se ne odustaje”, stoji u objavi Domovinskog pokreta na Facebooku, prenosi N1.

Objavu su heštegovima potpisali predsjednik DP-a Ivan Penava, zamjenik predsjednika stranke Mario Radić,  glavni tajnik Josip Dabro te politički tajnik Damir Barna, a priložili su i zajedničku fotografiju uz spomen-križ u Vukovaru.

Što se tiče medijskih napisa o “nekakvim” podjelama u Domovinskom pokretu, poručili su kako jedino njihove supruge zazivaju podjele jer njih četvorice danima nema kući.

Klub zastupnika nacionalnih manjina nakon jučerašnjeg sastanka odlučio je dati potporu HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Hrvatskog sabora. Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek je sinoć, upitan o protivljenju Domovinskog pokreta da SDSS sudjeluje u vlasti, za RTL rekao: “Sve daljnje korake ćemo, vjerujem, riješiti u razgovorima idućih dana, u pregovorima s potencijalnim mandatarom i koalicijskim partnerima”.

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković ranije danas izjavio je da nema novih momenata u pregovorima HDZ-a s Domovinskim pokretom oko sastavljanja parlamentarne većine, te dodao da se razgovori nastavljaju idući tjedan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 18:29