StoryEditorOCM
Hrvatskahrvatski san

Dujići su od državnih tvrtki napravili obiteljski biznis: osim Nediljkove žene, i sve tri kćeri su uhljebljene

Piše VIJESTI SD
11. rujna 2024. - 17:30

Obitelj Nediljka Dujića, predsjednika Uprave Hrvatskih šuma, "proslavila" se za vrijeme požara u Skradinu i opravdano na sebe navukla bijes cijele Hrvatske. Histeričan ispad Dujićeve supruge Nede i kćeri Anne, tijekom kojeg su vrijeđale vatrogasce koji su se borili sa vatrenom stihijom, ponukao je hrvatsku javnost da se malo detaljnije pozabavi obitelji Dujić.

A onda je krenulo "curiti" na sve strane...

Saznalo se da je Neda (ona starija histerična) zaposlena u Cestama Šibenik kada joj je suprug Nediljko bio šef Nadzornog odbora te županijske tvrtke, a da je Anna (mlađa histerična) zaposlena u HEP-u već skoro šest godina. Kako je 2019. pisao Šibenski.hr, školovanje na studiju u Dubrovniku platila joj je njezina bivša tvrtka Gradski parking Šibenik. Nezadovoljna plaćom u GP-u, Anna je, iako ju je školovao GP, prešla na znatno bolje plaćen posao u Elektri.

Zatim je prije nekoliko dana svjetlo dana ugledala informacija da je pravomoćnom presudom Općinskog suda u Šibeniku, donesenom 7. travnja 2008., Nediljku Dujiću i njegovoj obitelji naloženo je da u roku od 15 dana moraju iseliti iz državnog stana u Šibeniku jer ga godinama koriste bez ikakve pravne osnove. Dosuđeno im je i da plate 2.630 kuna sudskih troškova.

Ali oni ga nisu napustili. I ne samo to, već ga je Anna 2020. otkupila od MORH-a za nešto više od 800 eura po kvadaratu, kako je pisao Index. Dakle, debelo ispod tržišne cijene. Da stvar bude gora, ona ga sada iznajmljuje kao apartman turistima.

24sata su potom otkrili da je druga Nediljkova kći i Annina sestra, Katarina, zaposlena u Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, koje je inače bilo nadležno za slučaj spornog stana koji je Anna otkupila.

- Posao je dobila putem javnog natječaja prije nekoliko godina. Što se tiče pitanja oko stana, moja kći je pravnica, ali nije šefica ni osoba kojoj takve stvari dolaze na ruke - rekao je Dujić za 24sata.

Index sada donosi informaciju da treća Dujićeva kći, Gabriela, povremeno radi za Hrvatski lovački savez. Tu je posebno važno napomenuti da Nediljko u toj udruzi figurira kao jedan od važnijih ljudi.

- Gabriela Dujić nije zaposlenica Hrvatskog lovačkog saveza i nikada nije bila zaposlenica Hrvatskog lovačkog saveza. Gabriela Dujić po potrebi obavlja administrativne poslove preko studentskog ugovora za Hrvatski lovački savez - odgovorili su Indexu iz Hrvatskog lovačkog saveza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. rujan 2024 17:31