StoryEditorOCM
Hrvatskana vratima

Građani pored stanova primjetili neobične znakove. Policija: ‘Ne brišite ih, nego odmah prijavite‘

Piše Vijesti SD
15. rujna 2023. - 06:46

- Dragi sustanari, kvartom kruže provalnici koji ostavljaju znakove plus ili minus kad ste ili niste kod kuće. Pripazite!, osvanula je poruka u zgradi u jednom zagrebačkom naselju, piše Dnevnik.hr.

- Mi smo primijetili prije otprilike prije dva tjedna, u razgovorima sa susjedima smo shvatili da su se kroz cijelo ljeto pojavljivale takve oznake oko stanova. Stavili smo obavijest na oglasnoj ploči da bi susjedi bili upoznati sa situacijom i da prate situaciju po zgradi", rekla je Lucija Tuveg Pejak reporterki Dnevnika Nove TV Dini Ćevid.

Riječ je o malim, teško primjetnim znakovima kraj vrata ili zvonca. Iz policije apeliraju da se ne brišu, nego prvo dojavi njima gdje su ti znakovi osvanuli.

- Građani po takvoj sumnji da im je netko markirao stan na ovaj ili onaj način apsolutno trebaju prioritetno o time obavijestiti policiju. Zato što mi imamo alate i zato što mi pratimo takve događaje i zato što će nam to pokazati pravi smjer da čim prije otkrijemo, odnosno uhitimo počinitelja takvih kaznenih djela, objasnila je Marija Goatti iz zagrebačke policije za Novu TV..

Prevencija je tu najvažnija, ali i dobri susjedi.

- Vrata su prva točka provale. Pogotovo na stanovima gdje je to jedini način na koji se može ući bez odobrenja. Produljuje vrijeme provale i glasna su, pa onda naravno reagira i netko od susjeda, rekao je za dnevnik.hr stručnjak za protuprovalna vrata Juraj Juriša.

- Nek vam susjed uzima poštu iz sandučića, dakle, na bilo koji način stvoriti privid da nekog u stanu ima, savjetovala je Goatti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 06:50