StoryEditorOCM
Hrvatskaveliki problem

Građani u strahu nakon napada nožem na trudnicu usred bijela dana: ‘Idu u grupama, troje četvero...‘

Piše VIJESTI SD
23. kolovoza 2024. - 09:33

Jučer je Jutarnji list izvijestio o nemilom događaju u novozagrebačkom kvartu Dugave kada je usred bijela dana nepoznati dvojac uz prijetnje nožem opljačkao trudnicu.

Jezivi napad usred bijela dana, dvojica naoružanih muškaraca nasrnula na trudnicu: ‘Pomozite nam, znamo odakle su‘

Iz PU zagrebačke kažu da se napad dogodio u Ulici Jurja Denzlera kod tzv. malog oktogona kada su dvojica nepoznatih počinitelja uz prijetnju vatrenim oružjem počinila razbojništvo nad 28-godišnjakinjom.

Prestravljenoj ženi su ukrali novčanik sa dokumentima i novcem i potom brže-bolje pobjegli niz ulicu. Prema opisu danom policiji napadači su u 20-im godinama, a obzirom i na druge detalje, sumnja je bačena na nekog od stanara obližnjeg Hotela Porin točnije Prihvatilištu za tražitelje azila.

"Čula sam, gospodin čijoj se to ženi dogodilo me došao pitati imam li kamere da vidi. Rekla sam mu da nema, da pogleda u susjedstvu i to je to. Strašno je to, trudna žena, ne mogu vjerovati", ispričala je Tatjana, vlasnica frizerskog salona, prenosi Dnevnik.hr.

"Ako bi itko trebao biti siguran to su žene pogotovo u drugom stanju i žene s malom djecom", smatra Tatjana.

Mještani o počiniteljima nagađaju. Kako kažu, radi se o nesigurnijem kvartu.

Dnevnik.hr policiji je poslao upit o tome koliko je kaznenih djela na tom području u posljednjih godinu dana.

Odgovorili su da u posljednjih godinu dana nisu evidentirana slična kaznena djela u Dugavama i okolici. Evidentirani su prekršaji narušavanja javnog reda i mira, i to tri prekršaja 2023. te četiri prekršaja 2024.

"Idu u grupama, troje četvero, žene ne vidite. Idu muški. Baš da se možete šetati, naročito žena sama", rekao je za Dnevnik.hr Nenad.

"Ja sam čula da je znalo biti provala i da su bicikle krali i to, ali baš da su tako nekog napadali ja zasad nisam čula", rekla je Tatjana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. rujan 2024 14:08