StoryEditor
HrvatskaJasan stav

Hrvatska komora medicinskih sestara o Covid potvrdama: ‘Podržavamo odluku, nekoliko desetaka prosvjeduje umjesto da poštuju pravila...‘

Piše PSD
4. listopada 2021. - 14:09

Na situaciju s Covid potvrdama u zdravstvu reagirala je i Hrvatska komora medicinskih sestara. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Hrvatska komora medicinskih sestara (HKMS) jasno i nedvojbeno podržava odluku o uvođenju COVID potvrda u sustavu zdravstva te se ograđuje od stavova desetak svojih članova koji su jutros protestirali pred nekoliko bolnica zbog uvođenja potvrda i testiranja.

“Nekoliko desetaka medicinskih sestara i tehničara prosvjeduje ispred bolnica protiv mjera čiji je cilj sprečavanje širenja infekcije COVID-19, umjesto da poštuju medicinska pravila, testiraju se i rade s pacijentima na svojim radnim mjestima. Većina medicinskih sestara je cijepljenja (oko 72 % onih koje trenutno rade), dodatni dio je prebolio COVID. Komora očekuje da one medicinske sestre koje se nisu cijepile i nisu preboljele, redovito obave testiranje kao standardnu mjeru zaštite protiv infekcije. Testiranje je način kako ćemo maksimalno zaštiti pacijente o kojima skrbimo”, rekao je predsjednik HKMS-a, Mario Gazić dodajući kako je njihova odgovornost dvostruka. Medicinske sestre i tehničari imaju odgovornost prema sebi i svojim bližnjima, ali i prema pacijentima. Stoga, medicinske sestre i tehničari, kao i svi drugi u sustavu zdravstva, moraju poduzeti sve što mogu u svrhu zaštite zdravlja svih naših građana.

Komora medicinskih sestara smatra neprihvatljivim pokušaje pojedinaca izvan zdravstvenog sustava da iskorištavaju ovu situaciju i manipuliraju pojedincima zaposlenima u sustavu zdravstva.

Komora još jednom poziva sve medicinske sestre i tehničare, koji se do sada nisu cijepili protiv COVID-19 a nemaju medicinske kontraindikacije za cijepljenje, da to što prije učine.

Cijepljenje je jedini izlaz iz epidemije s kojom se Hrvatska bori već više od godinu i pol dana. Prednosti cijepljenja daleko su veće od mogućih nuspojava i nema dileme da cijepljenje sprječava teže oblike bolesti COVID-19, boravak na respiratoru i u konačnici smrt".

item - id = 1132257
related id = 0 -> 1149088
related id = 1 -> 1149077
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. prosinac 2021 01:41