StoryEditorOCM
Hrvatskadetaljne upute

HZJZ: Djecu sa simptomima treba testirati prije dolaska u školu ili vrtić, za pet skupina djece iznad 12 godina posebno se preporučuje cijepljenje

1. listopada 2021. - 16:12
Split, 110520 Ucenici dolaze na nastavu u OS Znjan - Pazdigrad nakon gotovo 2 mjeseca. Od danas se u osnovnim skolama odrzava nastava za ucenike od 1. do 4 razreda, u skladu sa trecom fazom popustanja mjera vezanih za pandemiju covida - 19. Skole, fakulteti i vrtici bili su zatvoreni od 16. ožujka. Na fotografiji: ucenici dolaze u skolu Znjan - PazdigradTom Dubravec/Cropix

Djecu sa simptomima koji upućuju na covid treba testirati prije dolaska u školu ili vrtiće, navodi se u novim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) uz objašnjenje da je porastao broj novozaraženih u dobi od 10 do 19 godina nakon početka školske godine. 

"Uzimajući u obzir da je od drugog tjedna školske godine zabilježen veći udio novozaraženih u dobi 10-19 godina od uobičajenog, podsjećamo na potrebu testiranja učenika kod simptoma koji mogu upućivati na covid-19”, stoji u priopćenju HZJZ-a.

Trajanje karantene za bliske kontakte oboljelih skraćeno je na deset dana, a brzi antigenski test treba potvrditi PCR testom, navodi se u danas revidiranim uputama.

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak istaknuo je kako se htjelo podsjetiti da se djeca koja se vraćaju ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. lipanj 2024 02:30