StoryEditor
HrvatskaADVENT ZAGREB VRAĆA NAS U DJETINJSTVO

I veliki će, a ponajviše djeca, biti oduševljeni!

Piše NATIVE STUDIO
25. studenog 2021. - 08:00

Ove nas godine Advent vraća u neka druga vremena, na najljepši mogući način, kroz ponovni susret s najdražim prijateljima iz djetinjstva – igračkama

Tople lampice daju osjećaj dobrodošlice. Ruke grijemo na šalici kuhanog vina ili tople čokolade. Nasmiješena lica šire osjećaj ljubavi. Lagane božićne pjesme s balkona lepršaju zrakom zajedno s pahuljama snijega... To je čarolija Božića koju može ponuditi jedino Zagreb za vrijeme Adventa.

U proteklih pet godina Advent Zagreb postao je odredište posjetitelja iz Hrvatske i svijeta, zbog nenadmašne atmosfere, široke ponude, raznih popratnih sadržaja te gostoljubivosti "lokalaca" koji koriste ovo magično doba godine kako bi predstavili svoj grad u punom sjaju. Ne čudi stoga što mu je čak tri godine zaredom dodijeljena nagrada za najbolji božićni sajam u Europi.

Ove nas godine Advent vraća u neka druga vremena, na najljepši mogući način, kroz ponovni susret s najdražim prijateljima iz djetinjstva – igračkama.

Otvaranje darova

Ne postoji veliko ili malo dijete koje Božić neće asocirati na ushićeno otvaranje darova i osjećaj neizmjerne sreće kad unutra ugleda novu igračku koju je toliko željno iščekivalo. A brojni se naraštaji s neizrecivom nostalgijom prisjećaju igračaka koje su se proizvodile u srcu Zagreba.

Jedina tvornica izvan SAD-a u tzv. socijalističkom bloku koja je imala licenciju na proizvodnju Disneyjevih igračaka, tvornica igračaka "Biserka", dio je mnogih sretnih uspomena otvaranja poklona na božićno jutro. Točno možemo zamisliti osmijehe na dječjim licima kad ih je dočekalo ručno oslikano lice Mickeyja, Šilje, Štrumpfova ili Bambija. Pridodajmo tome i Vavrine ručno rađene igračke, čupavog i plišanog zeku, mačka ili lisca – upravo je to čar Božića koju će vratiti ovogodišnji Advent.

Na desetak različitih lokacija diljem Zagreba dočekat će vas ovi simpatični vremeplovi, mameći vas u prošlost kroz AR, odnosno proširenu stvarnost. Proširite svoju sliku Adventa kroz ekran pametnog telefona i mlađim generacijama ispričajte najljepšu božićnu priču.

A zatim prošećite brojnim trgovima i parkovima, lokacijama za šarmantne, romantične šetnje tijekom cijele godine. Načujete li ljupke glasove crkvenih zborova, zavirite u jaslice zagrebačkih crkava. Uživajte u koncertima najljepših božićnih pjesama u izvedbi domaćih solista, ansambala i orkestara. Povedite mališane na predstave koje će im zaokupiti maštu i učvrstiti vjeru u magiju Božića. Divite se dekoracijama na zgradama Gornjega grada, njihovi prozori kao da su izišli iz fikcije. Isprobajte neke od klasika domaće gastronomije na brojnim terasama zagrebačkih restorana, kao i na ugostiteljskim kućicama, te se uvjerite zašto ljubav prolazi kroz želudac. Od pomno osmišljenih blagdanskih menija s autohtonom tradicionalnom hranom i domaćim vinima, do prigodno ukrašenih pročelja i interijera, božićna priča živi i u gradskim hotelima.

Neviđene razglednice

Sve to kreirat će dosad neviđene zagrebačke adventske razglednice i udahnuti ljubav u svaki kutak Zagreba, koji već nakićen božićnim drvcima, sjajnim kuglicama, orašarima, igračkama, božikovinom, češerima, girlandama, kutijama s poklonima i s puno, puno svjetlosti, čeka još samo vas.

Dođite podno Sljemena i ugrijte srca tom posebnom vedrinom – ovaj grad milijun srca ispričat će vam najtopliju božićnu priču.

image
TZGZ

Tekst je izrađen u suradnji s Native studijem Slobodne Dalmacije i Turističkom zajednicom grada Zagreba

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2021 08:03