Znanstvenici sa Sveučilišta Kinki surađivali bi s našim uzgajivačima u prozvodnji jaja i mlađi atlantske tune, kaže dr. Ivan Katavić |
PIŠE DAVORKA MEZIĆ/EPEHA |
Japanci su tek nedavno, nakon dugogodišnjih istraživanja, objavili senzacionalnu vijest da su otkrili kako kontrolirano proizvoditi jaja, odnosno mlađ tuna. Izmrijestili su divlje tune i njihovu mlađ uzgojili do spolne zrelosti te imaju već drugu izmriještenu generaciju, sada pitome tune.
Mlađ te prve pučinske ribe ikad uzgojene “u epruveti”, sada nude tržištu, među ostalima i hrvatskim uzgajivačima.
- Istraživanja je vodilo veliko japansko sveučilište Kinki za potrebe svog tržišta. Potražnja za sušijem i sašimijem te uopće tunom kao delikateso...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....