StoryEditorOCM
Hrvatskagmo gradele

Japanci nam nude tune iz epruvete

Piše PSD.
11. travnja 2008. - 21:39

Znanstvenici sa Sveučilišta Kinki surađivali bi s našim uzgajivačima u prozvodnji jaja i mlađi atlantske tune, kaže dr. Ivan Katavić

Japanci su tek nedavno, nakon dugogodišnjih istraživanja, objavili senzacionalnu vijest da su otkrili kako kontrolirano proizvoditi jaja, odnosno mlađ tuna. Izmrijestili su divlje tune i njihovu mlađ uzgojili do spolne zrelosti te imaju već drugu izmriještenu generaciju, sada pitome tune.

Mlađ te prve pučinske ribe ikad uzgojene “u epruveti”, sada nude tržištu, među ostalima i hrvatskim uzgajivačima. 

- Istraživanja je vodilo veliko japansko sveučilište Kinki za potrebe svog tržišta. Potražnja za sušijem i sašimijem te uopće tunom kao delikateso...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2024 23:31