StoryEditorOCM
Hrvatskamoderno kućište

Kamere za nadzor dolaze na 84 nove lokacije, čak i na autoceste. Ima jedna važna novost - neće snimati samo brzinu

Piše L. G./J
7. listopada 2024. - 13:22

Ministarstvo unutarnjih poslova do kraja godine postavit će 84 nova kućišta u kojima će staviti kamere za nadzor brzine, piše portal Autonet.

Podsjetimo, prije turističke sezone bilo je ukupno 468 lokacija na kojima su se izmjenjivale kamere, tijekom ljeta su postavljene na njih još 40, a do kraja godine stižu i spomenuta 84 nova kućišta.

Kućišta će postaviti na područja 12 policijskih uprava, a najviše, njih 20, postavit će na području PU Primorsko-goranske. Iako su do sada dva kućišta bila postavljena na zagrebačkoj obilaznici, velika je novost da se sada nekoliko kućišta nalazi na autocesti, piše Autonet.

Najviše ih je na području PU Primorsko-goranske i to na A7 kod Matulja, između čvora Jurdani i tunela Jušići, zatim između tunela Škurinje I. i tunela Katarina, zatim kod Bakra između tunela Burlica i čvora Šmrika te između čvora Sveti Kuzam i čvora Hreljin. Dvije su i lokacije na A6. Tako je jedna prije samog vijadukta Zečeve Drage, te jedna prije same Rijeke, kod Orehovice prije vijadukta Svilno, oba kućišta u smjeru Rijeke – navodi Autonet, prenosi Jutarnji list.

image

S novim kućištima MUP će raspolagati s njih gotovo 600 (ilustracija)

Darko Tomaš/Cropix

Do kraja godine ukupno će biti 588 novih lokacija kućišta. Policiji su na raspolaganju 194 kamere koje će premještati iz kućišta u kućište prema internom rasporedu svake od policijskih uprava.

Novost je i da ovaj zadnji val postavljanja kućišta i kamera donosi i novi oblik kućišta. Pored samog prekoračenja brzine dobra kakvoća kamera znači da se vozači u prekršaju mogu kazniti i za nekorištenje sigurnosnog pojasa, odnosno korištenja telefona na nepropisan način.

Detaljan popis svih lokacija na kojima su kućišta za kamere možete pronaći OVDJE.

image

Prometna policija imat će dokaza za pisanje prijava

Nikša Stipaničev/Cropix

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. listopad 2024 13:23