StoryEditorOCM
HrvatskaSKUPA VOŽNJA

Kraću taksi vožnju u Zagrebu platila skoro 60 eura! ‘Svaki vozač određuje svoju cijenu‘

Piše Vanja Nezirović/JL
16. ožujka 2024. - 21:47

- Vožnju sam u subotu ujutro od Tuškanca do Vukovarske (Poliklinika Sv. Rok) u Zagreb taxiju platila gotovo 60 eura - požalila nam se Zagrepčanka I. L. J. (podaci poznati redakciji Jutarnjeg lista), koja je oko osam sati naručila vožnju. Iako je mislila da naručuje vožnju od nekadašnje najdugovječnije taksi službe u Zagrebu, izgleda da se zabunila i da ju je to skupo stajalo.

- Nekad se ta taksi služba zvala Zagreb taxi, ali očito to ime sad i drugi koriste, pa kad sam ga upisala u Google, izbacilo mi je broj tog nekog Zagreb taxija, a očito je to neki privatnik kojemu sam zaista preskupo platila tu kratku vožnju - govori I. L. J.

Pokušali su nazvati broj koji je zvala i sugovornica. Javio se muški glas koji nam se također predstavio kao predstavnik Zagreb taxija te rekao da svaki vozač određuje svoju cijenu i da su njihovi korisnici upoznati s njihovim cijenama.

Uglavnom, na računu stoji da ga je izdala tvrtka T&T Premium prijevoz j.d.o.o., čiji je račun proteklih 150 dana u blokadi, a dosad nikad nije predao niti jedno financijsko izvješće, također je na listi neisplatitelja plaća, a prijavljen je u Sesvetama.

Inače, Taxi 1717 najstariji je taksi prijevoznik u Zagrebu s više od sto godina tradicije, no koji se više očito ne zove Taxi Zagreb.

- Nakon što sam izašla iz tog taksija, provjerila sam na Boltu koliko bih platila tu vožnju. Ispalo je 6,9 eura - kaže I. L. J., dodajući da je zvala tu taksi službu jer su inače prilično brzi i pouzdani, ali ovaj put je vožnju čekala 26 minuta, a njezina pritužba na cijenu također nije usvojena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 05:22