StoryEditorOCM
HrvatskaA ZIMA POJAČAVA

Kuhari u Petrinji dnevno skuhaju 10.000 obroka u šatoru na betonskim kockama bez protočne vode i WC-a. Brine ih i nestašica hrane: Ima za još par dana

9. siječnja 2021. - 08:30
Chef Marin Medak, predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja, traži da država preuzme odgovornost za prehranuSaša Burić/Cropix

Najveća kuhinja u Hrvatskoj nalazi se na Trgu hrvatskih branitelja u Petrinji.

Kuhari iz cijele Hrvatske svakog dana pripremaju više od deset tisuća toplih obroka za Petrinjce i brojne pripadnike interventnih službi i volontera angažiranih na uklanjanju posljedica razornog potresa. Organiziranje kuhinje na otvorenom potaknuli su hrvatski chefovi okupljeni u udruzi "Chef's Club Croatia", a kao glavni koordinatori ističu se Mate Janković i Pero Savanović iz inicijative "Chef kuha doma" te Marin Medak, predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja.

Do sada su pripremili i podijelili oko sto tisuća obroka, no pitanje je do kada će ovako raditi. Naime, cijela inicijativa za sada funkcionira na volonterskoj osnovi, a hrana se uglavnom dobavlja iz donacija....

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. studeni 2024 08:37