stdClass Object ( [id] => 1352992 [title] => Ljubo Prka o jednom od kandidata za glavnog državnog odvjetnika: Šikanirao me kao šef dvije godine, dobio sam psorijazu [alias] => ljubo-prka-o-jednom-od-kandidata-za-glavnog-drzavnog-odvjetnika-sikanirao-me-kao-sef-dvije-godine-dobio-sam-psorijazu [catid] => 142 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Ljubo Prka (51) punih 27 godina radi na Državnom odvjetništvu, a već deset godina je voditelj Građansko-upravnog odjela Općinskog državnog odvjetništva u Splitu u svojstvu zamjenika.

Kaže da su ga od ovog razgovora za Slobodnu Dalmaciju odvraćali mnogi kolege i pretpostavljeni te da ovaj njegov istup nema nikakve veze s kandidiranjem njegova kolege i bivšeg šefa Nikše Wagnera za mjesto glavnog državnog odvjetnika RH niti mu je cilj ovim istupom omesti izglede za njegov uspjeh.

- Ja samo želim reći da su apsolutno netočne izjave kolege Wagnera koje daje po medijima kada kaže da svoj uspjeh nikada nije gradio na mobbingu podređenih. Ja tvrdim da jest i to baš na mom primjeru, a u postupke prema drugima kolegama ne ulazim iako je godinama podcjenjivao nas koji smo u ODO Split došli iz Državnog pravobraniteljstva. Tada nam je govorio da ustroj na Državnom odvjetništvu nije labav kao što je bio kod nas, nego je to kao u vojsci i da se mora slušati šef, a to je tada bio on. Ja sam mislio da ja trebam slušati i provoditi zakon, a da je šef taj koji suradnicima omogućuje da napreduju i da dobro rade. Kolega Wagner je u mom slučaju radio sve suprotno i bio sam izložen njegovu mobbingu dok je bio općinski državni odvjetnik, a ja savjetnik na tom odvjetništvu. Obolio sam, zbog stresa sam dobio psorijazu, od koje sam se liječio pune dvije godine. Svojim šikanoznim postupanjem prouzročio mi je intenzivne duševne boli te sam relaksaciju u službi osjetio tek nakon njegova odlaska s mjesta općinskog državnog odvjetnika u Splitu i dolaska na to mjesto Julijane Stipišić i od tada nemam nikakvih problema sa šefovima koje mogu samo pohvaliti. Od kolegica Julijane Stipišić, Darije Boban (sada Barović) koja me je prije deset godina postavila na ovo mjesto pa do Biljane Puharić i danas Markusa Pervana - decidiran je Prka.

---

image

Prka ističe kako ne može sa sigurnošću reći koji bi bili motivi za opisano postupanje Wagnera prema njemu

Vojko Bašić/Cropix
---

Prka nam objašnjava i kako ga je šikanirao Wagner. Ističe da mu je umanjivao godišnje ocjene rada za 2001. i 2002. godinu iako je radio ne samo savjetničke, nego i dužnosničke poslove. Dakle, iako je bio savjetnik, opseg i težina posla bili su mu kao da je bio zamjenik općinskog državnog odvjetnika.

- Moj neposredno pretpostavljeni Jurica Jurač mi je dao maksimalnih 80 bodova i ocjenu naročito uspješan za moj rad u toj 2001. godini, a šef Wagner mi je tu ocjenu smanjio u ocjenu - uspješan, a da u obrazloženju nije naveo niti jedan utemeljen razlog za to, iako sam u svim mojim predmetima postupao lege artis i na moj rad nije bilo nikakvih zamjerki od strane voditelja građansko-upravnog odjela, već naprotiv, imao sam samo pohvale. Dakle, ni jedan mi predmet nije oduzet, ni u jednom nije bilo prekoračenja rokova niti nezakonitosti. Jurač mi nakon moje ljutnje tom ocjenom kaže: "Ljubo, spusti balun, moglo je biti i gore" te doznajem od njega da sam od Wagnera trebao dobiti ocjenu - ne zadovoljava, a doznajem i da je on osobno dan prije intervenirao kod Wagnera i potrgao mu taj papir s ocjenom, a onda je Wagner dao tu ocjenu koju mi je dao. Napominjem da kad dobiješ dvije godišnje ocjene - ne zadovoljava, automatski ti prestaje državna služba.

Prka ističe da se sve ponovilo i iduće godine.

- Te 2022. godine kada sam od Jurača dobio opet istu ocjenu - naročito uspješan za svoj godišnji rad, a Wagner je opet tu ocjenu smanjio u uspješan, angažirao sam odvjetnicu Meri Juričko da uloži pravni prigovor na tu ocjenu, a predmet je po defaultu došao do Wagnera jer je takav zakon da na prigovor odgovara onaj tko ti je ocjenu dao.

Wagner je tada napisao u obrazloženju da je moju ocjenu individualizirao pažljivim praćenjem moga rada te je odbio taj moj prigovor. Kada sam mu zamjerio da je to njegovo pravo, ali da tu odluku o ocjenjivanju nije ničim obrazložio, on mi je odgovorio da su ubrzo izbori za zamjenika i da mi nije pametno pobijati njegovo rješenje. Kolega Wagner je smijenjen nakon toga s mjesta općinskog državnog odvjetnika zbog afere s civilnim služenjem vojnog roka jedne osobe koja je još za to primala plaću, a ja mislim da je on trebao otići s kaznenom prijavom zbog mobbinga. Htio sam tada pokrenuti građanski spor protiv njega i istjerivati pravdu na sudu, ali su me od toga uporno odvraćali moji kolege. Kolegi Wagneru ne želim ništa loše u životu, čak mislim da je iznadprosječan stručnjak za kazneno pravo, ali je jedno biti stručnjak, a drugo voditi organizaciju.

---

image

Prka u razgovoru s našim novinarom

Vojko Bašić/Cropix
---

Prka ističe kako ne može sa sigurnošću reći koji bi bili motivi za opisano postupanje Wagnera prema njemu, ali je smatrao potrebnim istaknuti sljedeće:

- Ja sam tada vodio postupke za iseljenje osoba iz vojnih stanova. Tadašnji Zakon o stambenim odnosima je propisivao da onome tko šest mjeseci iz neopravdanih razloga ne živi u stanu na kojem ima stanarsko pravo MORH ima pravo inicirati pokretanje postupka otkaza stanarskog prava. To je u biti preuzeti zakon koji je postojao i prije, a dodana je točka 102.a o neprijateljskoj djelatnosti. Onome za koga se dokaže da se bavio neprijateljskom djelatnosti protiv RH također će se pokrenuti postupak otkaza stanarskog prava. Te teške poslove sam radio savjesno, ne gledajući ni na vjeru ni na nacionalnost, nego sam samo provodio zakone. Uostalom, zastupamo RH kao stranku u postupku, a u konačnici potvrdu opravdanosti naših navoda i tvrdnji utvrđuje sud, pred kojima odvjetnici tih osoba mogu pobijati navode tužitelja. Jednom prigodom mi kolega Wagner reče: "Vi, kolega Prka, stalno tražite četnike u predmetu otkazivanja stanarskog prava!" Ta me rečenica zgrozila jer da sam ja tako nešto radio, sigurno bih snosio posljedice, pogotovo što je moje predmete pregledavao pedantni i iskusni državni odvjetnik Anatol Tomašević. Na koncu bih kolegi Wagneru zaželio sve najbolje kako u privatnom, tako i u poslovnom životu.

Nikšu Wagnera smo nazvali i iznijeli sve što je o njemu rekao kolega Prka te nam je Wagner na tu temu poslao pisani, autorizirani odgovor.

---

image

Nikša Wagner: ‘Kaže se kako je često važnije tko govori nego što govori, a što jako odgovara ovoj situaciji‘

Vojko Bašić/Cropix
---

"Još nisam susreo čovjeka koji bi svima odgovarao i koji bi sve zadovoljio, nije ni Isus pa to ne mogu ni ja. Kaže se kako je često važnije tko govori nego što govori, a što jako odgovara ovoj situaciji. Gospodin Ljubo Prka ima pravo misliti o meni što hoće i govoriti što hoće, iako mi nisu jasni njegovi motivi, za, po meni, besmisleni javni istup protiv mene u vrijeme moje kandidature. Bio sam mu šef početkom 2000-ih kada sam dobio nalog s vrha službe da ga ‘potjeram‘ jer je kao mladi i nezreo službenik državnog odvjetništva u predmetima pisano i verbalno nastupao nacionalno preradikalno i to u predmetima iseljavanja iz vojnih stanova koji su, nažalost, često imali i tu nacionalnu konotaciju.

Stoga su se na njega izričito žalile i neke udruge za zaštitu ljudskih prava. Dakle, tada je, kao očito i danas, bio sklon nekontroliranoj subjektivnosti. Zaštitio sam ga kao mladog i nezrelog, te kao njegov šef i sudionik Domovinskog rata, koji je prošao jako grube situacije, ali nisam razvio u sebi animozitete ni prema kome, upozorio na ponašanje i primjedbe njegovih kolega na njegovo ponašanje u predmetima, npr. cijenjene kolegice Danice Damjanović iz DORH-a i kad se bio sabrao i korigirao svoje ponašanje, baš ja sam ga predložio za zamjenika općinskog državnog odvjetnika u Splitu. Dao sam mu pozitivno mišljenje. I dan danas radi taj posao. O njegovu zdravstvenom stanju ništa ne znam. Ponekad me glasno kudio, a ponekad glasno hvalio. Više puta smo razgovarali o toj situaciji. Ne tražim da me cijeni kao starijeg kolegu koji je za razliku od njega nosio odoru Hrvatske vojske u ratu i koji svoje domoljublje ne treba dokazivati u predmetima državnog odvjetništva, jer znam da je ovakvo presubjektivno ponašanje i burne reakcije vrlo karakteristično za dragog kolegu gosp. Ljubu Prku. Ja mu to ne zamjeram, stvar je naravi", odgovorio nam je Wagner.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => zamjenik ODO-a [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => zamjenik ODO-a 2 0 7800 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-01-05 11:03:42 [created_by] => 3174 [created_by_alias] => Marko Didić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-01-06 12:15:09 [modified_by] => 3174 [publish_up] => 2024-01-05 20:20:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 142 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Hrvatske. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, hrvatska [secure] => 0 [page_title] => Hrvatska [page_description] => Slobodna Dalmacija - Najveće dnevne novine u Dalmaciji [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Ljubo Prka o jednom od kandidata za glavnog državnog odvjetnika: Šikanirao me kao šef dvije godine, dobio sam psorijazu page_title=Ljubo Prka o jednom od kandidata za glavnog državnog odvjetnika: Šikanirao me kao šef dvije godine, dobio sam psorijazu [metakey] => Ljubo Prka, Nikša Wagner [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/01\/05\/26310225.jpg","\/images\/slike\/2024\/01\/05\/26275008.jpg","\/images\/slike\/2024\/01\/05\/26310214.jpg","\/images\/slike\/2024\/01\/05\/26310229.jpg","\/images\/slike\/2024\/01\/05\/26310216.jpg","\/images\/slike\/2024\/01\/05\/26310227.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

\u2018Samo \u017eelim re\u0107i da su apsolutno neto\u010dne izjave kolege Wagnera koje daje po medijima kada ka\u017ee da svoj uspjeh nikada nije gradio na mobbingu podre\u0111enih\u2018, poru\u010duje Ljubo Prka<\/p>","

Nik\u0161a Wagner: \u2018Ka\u017ee <\/strong>se kako je \u010desto va\u017enije tko govori nego \u0161to govori, a \u0161to jako odgovara ovoj situaciji\u2018<\/p>","

Prka u razgovoru s na\u0161im novinarom<\/p>","","

Prka isti\u010de kako ne mo\u017ee sa sigurno\u0161\u0107u re\u0107i koji bi bili motivi za opisano postupanje Wagnera prema njemu<\/p>",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1367","hd_26310225_1920.jpg":"1920x1080","k_26310225_1280.jpg":"1280x1280","k_26310225_1024.jpg":"1024x1024","k_26310225_640.jpg":"640x640","k_26310225_480.jpg":"480x480","k_26310225_340.jpg":"340x340","k_26310225_220.jpg":"220x220","o_26310225_1280.jpg":"1280x911","o_26310225_1024.jpg":"1024x729","o_26310225_640.jpg":"640x455","o_26310225_480.jpg":"480x341","o_26310225_340.jpg":"340x242","o_26310225_220.jpg":"220x156","h_26310225_1280.jpg":"1280x854","h_26310225_1024.jpg":"1024x683","h_26310225_640.jpg":"640x427","h_26310225_480.jpg":"480x320","h_26310225_340.jpg":"340x227","h_26310225_220.jpg":"220x147","pp_26310225_1280.jpg":"1280x1628","pp_26310225_1024.jpg":"1024x1303","pp_26310225_640.jpg":"640x814","pp_26310225_480.jpg":"480x611","pp_26310225_340.jpg":"340x432","pp_26310225_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1688","hd_26275008_1920.jpg":"1920x1080","k_26275008_1280.jpg":"1280x1280","k_26275008_1024.jpg":"1024x1024","k_26275008_640.jpg":"640x640","k_26275008_480.jpg":"480x480","k_26275008_340.jpg":"340x340","k_26275008_220.jpg":"220x220","o_26275008_1280.jpg":"1280x1125","o_26275008_1024.jpg":"1024x900","o_26275008_640.jpg":"640x562","o_26275008_480.jpg":"480x422","o_26275008_340.jpg":"340x298","o_26275008_220.jpg":"220x193","h_26275008_1280.jpg":"1280x854","h_26275008_1024.jpg":"1024x683","h_26275008_640.jpg":"640x427","h_26275008_480.jpg":"480x320","h_26275008_340.jpg":"340x227","h_26275008_220.jpg":"220x147","pp_26275008_1280.jpg":"1280x1628","pp_26275008_1024.jpg":"1024x1303","pp_26275008_640.jpg":"640x814","pp_26275008_480.jpg":"480x611","pp_26275008_340.jpg":"340x432","pp_26275008_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1069","hd_26310214_1920.jpg":"1920x1080","k_26310214_1280.jpg":"1280x1280","k_26310214_1024.jpg":"1024x1024","k_26310214_640.jpg":"640x640","k_26310214_480.jpg":"480x480","k_26310214_340.jpg":"340x340","k_26310214_220.jpg":"220x220","o_26310214_1280.jpg":"1280x712","o_26310214_1024.jpg":"1024x570","o_26310214_640.jpg":"640x356","o_26310214_480.jpg":"480x267","o_26310214_340.jpg":"340x189","o_26310214_220.jpg":"220x122","h_26310214_1280.jpg":"1280x854","h_26310214_1024.jpg":"1024x683","h_26310214_640.jpg":"640x427","h_26310214_480.jpg":"480x320","h_26310214_340.jpg":"340x227","h_26310214_220.jpg":"220x147","pp_26310214_1280.jpg":"1280x1628","pp_26310214_1024.jpg":"1024x1303","pp_26310214_640.jpg":"640x814","pp_26310214_480.jpg":"480x611","pp_26310214_340.jpg":"340x432","pp_26310214_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1357","hd_26310229_1920.jpg":"1920x1080","k_26310229_1280.jpg":"1280x1280","k_26310229_1024.jpg":"1024x1024","k_26310229_640.jpg":"640x640","k_26310229_480.jpg":"480x480","k_26310229_340.jpg":"340x340","k_26310229_220.jpg":"220x220","o_26310229_1280.jpg":"1280x904","o_26310229_1024.jpg":"1024x723","o_26310229_640.jpg":"640x452","o_26310229_480.jpg":"480x339","o_26310229_340.jpg":"340x240","o_26310229_220.jpg":"220x155","h_26310229_1280.jpg":"1280x854","h_26310229_1024.jpg":"1024x683","h_26310229_640.jpg":"640x427","h_26310229_480.jpg":"480x320","h_26310229_340.jpg":"340x227","h_26310229_220.jpg":"220x147","pp_26310229_1280.jpg":"1280x1628","pp_26310229_1024.jpg":"1024x1303","pp_26310229_640.jpg":"640x814","pp_26310229_480.jpg":"480x611","pp_26310229_340.jpg":"340x432","pp_26310229_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1443","hd_26310216_1920.jpg":"1920x1080","k_26310216_1280.jpg":"1280x1280","k_26310216_1024.jpg":"1024x1024","k_26310216_640.jpg":"640x640","k_26310216_480.jpg":"480x480","k_26310216_340.jpg":"340x340","k_26310216_220.jpg":"220x220","o_26310216_1280.jpg":"1280x962","o_26310216_1024.jpg":"1024x769","o_26310216_640.jpg":"640x481","o_26310216_480.jpg":"480x360","o_26310216_340.jpg":"340x255","o_26310216_220.jpg":"220x165","h_26310216_1280.jpg":"1280x854","h_26310216_1024.jpg":"1024x683","h_26310216_640.jpg":"640x427","h_26310216_480.jpg":"480x320","h_26310216_340.jpg":"340x227","h_26310216_220.jpg":"220x147","pp_26310216_1280.jpg":"1280x1628","pp_26310216_1024.jpg":"1024x1303","pp_26310216_640.jpg":"640x814","pp_26310216_480.jpg":"480x611","pp_26310216_340.jpg":"340x432","pp_26310216_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1509","hd_26310227_1920.jpg":"1920x1080","k_26310227_1280.jpg":"1280x1280","k_26310227_1024.jpg":"1024x1024","k_26310227_640.jpg":"640x640","k_26310227_480.jpg":"480x480","k_26310227_340.jpg":"340x340","k_26310227_220.jpg":"220x220","o_26310227_1280.jpg":"1280x1006","o_26310227_1024.jpg":"1024x804","o_26310227_640.jpg":"640x503","o_26310227_480.jpg":"480x377","o_26310227_340.jpg":"340x267","o_26310227_220.jpg":"220x172","h_26310227_1280.jpg":"1280x854","h_26310227_1024.jpg":"1024x683","h_26310227_640.jpg":"640x427","h_26310227_480.jpg":"480x320","h_26310227_340.jpg":"340x227","h_26310227_220.jpg":"220x147","pp_26310227_1280.jpg":"1280x1628","pp_26310227_1024.jpg":"1024x1303","pp_26310227_640.jpg":"640x814","pp_26310227_480.jpg":"480x611","pp_26310227_340.jpg":"340x432","pp_26310227_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 142 [name] => Hrvatska [alias] => hrvatska [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"0","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-02-21 11:58:02","customparams_modified":"2019-02-21 11:58:02","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 8.0.18-9 [server_version] => 80018 [stat] => Uptime: 5976348 Threads: 58 Questions: 1076100478 Slow queries: 0 Opens: 197773 Flush tables: 3 Open tables: 1024 Queries per second avg: 180.059 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 9647745 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 55 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli [host] => 127.0.0.1 [user] => slobodna_admin [password] => BDNkcMPAG9tIErgj [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 3306 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/hrvatska ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 142 [name] => Hrvatska [alias] => hrvatska [parent] => 119 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vijesti/hrvatska ) [1] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) ) [link] => /vijesti/hrvatska/ljubo-prka-o-jednom-od-kandidata-za-glavnog-drzavnog-odvjetnika-sikanirao-me-kao-sef-dvije-godine-dobio-sam-psorijazu-1352992 [printLink] => /vijesti/hrvatska/ljubo-prka-o-jednom-od-kandidata-za-glavnog-drzavnog-odvjetnika-sikanirao-me-kao-sef-dvije-godine-dobio-sam-psorijazu-1352992?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 742950 [name] => Ljubo Prka [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-01-05 16:30:25 [main_article_id] => 0 [alias] => ljubo-prka [link] => /tag/ljubo-prka ) [1] => stdClass Object ( [id] => 606318 [name] => Nikša Wagner [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-04-16 19:52:28 [main_article_id] => 0 [alias] => niksa-wagner [link] => /tag/niksa-wagner ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => zamjenik ODO-a [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Ljubo Prka o jednom od kandidata za glavnog državnog odvjetnika: Šikanirao me kao šef dvije godine, dobio sam psorijazu [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3174 [name] => Marko Didić [username] => marko-didi [email] => marko-didi@sd.hr [password] => $2y$10$8b1IT9kR.wzDZyEwLISFyOS79vD5r/ft0yeG5rMi63qPrXbkPXEKW [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/marko-didic-3174 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1692 [gender] => m [description] => [image] => 1692.png [url] => [group] => 4 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/authors/1692.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/05/26310225.jpg [galleryCount] => 6 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Vojko Bašić/Cropix [mainImageDesc] =>

‘Samo želim reći da su apsolutno netočne izjave kolege Wagnera koje daje po medijima kada kaže da svoj uspjeh nikada nije gradio na mobbingu podređenih‘, poručuje Ljubo Prka

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/05/26310225.jpg [title] =>

‘Samo želim reći da su apsolutno netočne izjave kolege Wagnera koje daje po medijima kada kaže da svoj uspjeh nikada nije gradio na mobbingu podređenih‘, poručuje Ljubo Prka

Vojko Bašić/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/05/26275008.jpg [title] =>

Nikša Wagner: ‘Kaže se kako je često važnije tko govori nego što govori, a što jako odgovara ovoj situaciji‘

Vojko Bašić/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/05/26310214.jpg [title] =>

Prka u razgovoru s našim novinarom

Vojko Bašić/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/05/26310229.jpg [title] => Vojko Bašić/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/05/26310216.jpg [title] =>

Prka ističe kako ne može sa sigurnošću reći koji bi bili motivi za opisano postupanje Wagnera prema njemu

Vojko Bašić/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/05/26310227.jpg [title] => Vojko Bašić/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Ljubo Prka (51) punih 27 godina radi na Državnom odvjetništvu, a već deset godina je voditelj Građansko-upravnog odjela Općinskog državnog odvjetništva u Splitu u svojstvu zamjenika.

Kaže da su ga od ovog razgovora za Slobodnu Dalmaciju odvraćali mnogi kolege i pretpostavljeni te da ovaj njegov istup nema nikakve veze s kandidiranjem njegova kolege i bivšeg šefa Nikše Wagnera za mjesto glavnog državnog odvjetnika RH niti mu je cilj ovim istupom omesti izglede za njegov uspjeh.

- Ja samo želim reći da su apsolutno netočne izjave kolege Wagnera koje daje po medijima kada kaže da svoj uspjeh nikada nije gradio na mobbingu podređenih. Ja tvrdim da jest i to baš na mom primjeru, a u postupke prema drugima kolegama ne ulazim iako je godinama podcjenjivao nas koji smo u ODO Split došli iz Državnog pravobraniteljstva. Tada nam je govorio da ustroj na Državnom odvjetništvu nije labav kao što je bio kod nas, nego je to kao u vojsci i da se mora slušati šef, a to je tada bio on. Ja sam mislio da ja trebam slušati i provoditi zakon, a da je šef taj koji suradnicima omogućuje da napreduju i da dobro rade. Kolega Wagner je u mom slučaju radio sve suprotno i bio sam izložen njegovu mobbingu dok je bio općinski državni odvjetnik, a ja savjetnik na tom odvjetništvu. Obolio sam, zbog stresa sam dobio psorijazu, od koje sam se liječio pune dvije godine. Svojim šikanoznim postupanjem prouzročio mi je intenzivne duševne boli te sam relaksaciju u službi osjetio tek nakon njegova odlaska s mjesta općinskog državnog odvjetnika u Splitu i dolaska na to mjesto Julijane Stipišić i od tada nemam nikakvih problema sa šefovima koje mogu samo pohvaliti. Od kolegica Julijane Stipišić, Darije Boban (sada Barović) koja me je prije deset godina postavila na ovo mjesto pa do Biljane Puharić i danas Markusa Pervana - decidiran je Prka.

---

image

Prka ističe kako ne može sa sigurnošću reći koji bi bili motivi za opisano postupanje Wagnera prema njemu

Vojko Bašić/Cropix
---

Prka nam objašnjava i kako ga je šikanirao Wagner. Ističe da mu je umanjivao godišnje ocjene rada za 2001. i 2002. godinu iako je radio ne samo savjetničke, nego i dužnosničke poslove. Dakle, iako je bio savjetnik, opseg i težina posla bili su mu kao da je bio zamjenik općinskog državnog odvjetnika.

- Moj neposredno pretpostavljeni Jurica Jurač mi je dao maksimalnih 80 bodova i ocjenu naročito uspješan za moj rad u toj 2001. godini, a šef Wagner mi je tu ocjenu smanjio u ocjenu - uspješan, a da u obrazloženju nije naveo niti jedan utemeljen razlog za to, iako sam u svim mojim predmetima postupao lege artis i na moj rad nije bilo nikakvih zamjerki od strane voditelja građansko-upravnog odjela, već naprotiv, imao sam samo pohvale. Dakle, ni jedan mi predmet nije oduzet, ni u jednom nije bilo prekoračenja rokova niti nezakonitosti. Jurač mi nakon moje ljutnje tom ocjenom kaže: "Ljubo, spusti balun, moglo je biti i gore" te doznajem od njega da sam od Wagnera trebao dobiti ocjenu - ne zadovoljava, a doznajem i da je on osobno dan prije intervenirao kod Wagnera i potrgao mu taj papir s ocjenom, a onda je Wagner dao tu ocjenu koju mi je dao. Napominjem da kad dobiješ dvije godišnje ocjene - ne zadovoljava, automatski ti prestaje državna služba.

Prka ističe da se sve ponovilo i iduće godine.

- Te 2022. godine kada sam od Jurača dobio opet istu ocjenu - naročito uspješan za svoj godišnji rad, a Wagner je opet tu ocjenu smanjio u uspješan, angažirao sam odvjetnicu Meri Juričko da uloži pravni prigovor na tu ocjenu, a predmet je po defaultu došao do Wagnera jer je takav zakon da na prigovor odgovara onaj tko ti je ocjenu dao.

Wagner je tada napisao u obrazloženju da je moju ocjenu individualizirao pažljivim praćenjem moga rada te je odbio taj moj prigovor. Kada sam mu zamjerio da je to njegovo pravo, ali da tu odluku o ocjenjivanju nije ničim obrazložio, on mi je odgovorio da su ubrzo izbori za zamjenika i da mi nije pametno pobijati njegovo rješenje. Kolega Wagner je smijenjen nakon toga s mjesta općinskog državnog odvjetnika zbog afere s civilnim služenjem vojnog roka jedne osobe koja je još za to primala plaću, a ja mislim da je on trebao otići s kaznenom prijavom zbog mobbinga. Htio sam tada pokrenuti građanski spor protiv njega i istjerivati pravdu na sudu, ali su me od toga uporno odvraćali moji kolege. Kolegi Wagneru ne želim ništa loše u životu, čak mislim da je iznadprosječan stručnjak za kazneno pravo, ali je jedno biti stručnjak, a drugo voditi organizaciju.

---

image

Prka u razgovoru s našim novinarom

Vojko Bašić/Cropix
---

Prka ističe kako ne može sa sigurnošću reći koji bi bili motivi za opisano postupanje Wagnera prema njemu, ali je smatrao potrebnim istaknuti sljedeće:

- Ja sam tada vodio postupke za iseljenje osoba iz vojnih stanova. Tadašnji Zakon o stambenim odnosima je propisivao da onome tko šest mjeseci iz neopravdanih razloga ne živi u stanu na kojem ima stanarsko pravo MORH ima pravo inicirati pokretanje postupka otkaza stanarskog prava. To je u biti preuzeti zakon koji je postojao i prije, a dodana je točka 102.a o neprijateljskoj djelatnosti. Onome za koga se dokaže da se bavio neprijateljskom djelatnosti protiv RH također će se pokrenuti postupak otkaza stanarskog prava. Te teške poslove sam radio savjesno, ne gledajući ni na vjeru ni na nacionalnost, nego sam samo provodio zakone. Uostalom, zastupamo RH kao stranku u postupku, a u konačnici potvrdu opravdanosti naših navoda i tvrdnji utvrđuje sud, pred kojima odvjetnici tih osoba mogu pobijati navode tužitelja. Jednom prigodom mi kolega Wagner reče: "Vi, kolega Prka, stalno tražite četnike u predmetu otkazivanja stanarskog prava!" Ta me rečenica zgrozila jer da sam ja tako nešto radio, sigurno bih snosio posljedice, pogotovo što je moje predmete pregledavao pedantni i iskusni državni odvjetnik Anatol Tomašević. Na koncu bih kolegi Wagneru zaželio sve najbolje kako u privatnom, tako i u poslovnom životu.

Nikšu Wagnera smo nazvali i iznijeli sve što je o njemu rekao kolega Prka te nam je Wagner na tu temu poslao pisani, autorizirani odgovor.

---

image

Nikša Wagner: ‘Kaže se kako je često važnije tko govori nego što govori, a što jako odgovara ovoj situaciji‘

Vojko Bašić/Cropix
---

"Još nisam susreo čovjeka koji bi svima odgovarao i koji bi sve zadovoljio, nije ni Isus pa to ne mogu ni ja. Kaže se kako je često važnije tko govori nego što govori, a što jako odgovara ovoj situaciji. Gospodin Ljubo Prka ima pravo misliti o meni što hoće i govoriti što hoće, iako mi nisu jasni njegovi motivi, za, po meni, besmisleni javni istup protiv mene u vrijeme moje kandidature. Bio sam mu šef početkom 2000-ih kada sam dobio nalog s vrha službe da ga ‘potjeram‘ jer je kao mladi i nezreo službenik državnog odvjetništva u predmetima pisano i verbalno nastupao nacionalno preradikalno i to u predmetima iseljavanja iz vojnih stanova koji su, nažalost, često imali i tu nacionalnu konotaciju.

Stoga su se na njega izričito žalile i neke udruge za zaštitu ljudskih prava. Dakle, tada je, kao očito i danas, bio sklon nekontroliranoj subjektivnosti. Zaštitio sam ga kao mladog i nezrelog, te kao njegov šef i sudionik Domovinskog rata, koji je prošao jako grube situacije, ali nisam razvio u sebi animozitete ni prema kome, upozorio na ponašanje i primjedbe njegovih kolega na njegovo ponašanje u predmetima, npr. cijenjene kolegice Danice Damjanović iz DORH-a i kad se bio sabrao i korigirao svoje ponašanje, baš ja sam ga predložio za zamjenika općinskog državnog odvjetnika u Splitu. Dao sam mu pozitivno mišljenje. I dan danas radi taj posao. O njegovu zdravstvenom stanju ništa ne znam. Ponekad me glasno kudio, a ponekad glasno hvalio. Više puta smo razgovarali o toj situaciji. Ne tražim da me cijeni kao starijeg kolegu koji je za razliku od njega nosio odoru Hrvatske vojske u ratu i koji svoje domoljublje ne treba dokazivati u predmetima državnog odvjetništva, jer znam da je ovakvo presubjektivno ponašanje i burne reakcije vrlo karakteristično za dragog kolegu gosp. Ljubu Prku. Ja mu to ne zamjeram, stvar je naravi", odgovorio nam je Wagner.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Vojko Bašić/Cropix Vojko Bašić/Cropix Vojko Bašić/Cropix Vojko Bašić/Cropix Vojko Bašić/Cropix Vojko Bašić/Cropix
Vojko Bašić/Cropix

‘Samo želim reći da su apsolutno netočne izjave kolege Wagnera koje daje po medijima kada kaže da svoj uspjeh nikada nije gradio na mobbingu podređenih‘, poručuje Ljubo Prka

Vojko Bašić/Cropix

Nikša Wagner: ‘Kaže se kako je često važnije tko govori nego što govori, a što jako odgovara ovoj situaciji‘

Vojko Bašić/Cropix

Prka u razgovoru s našim novinarom

Vojko Bašić/Cropix

Prka ističe kako ne može sa sigurnošću reći koji bi bili motivi za opisano postupanje Wagnera prema njemu

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/ljubo-prka-o-jednom-od-kandidata-za-glavnog-drzavnog-odvjetnika-sikanirao-me-kao-sef-dvije-godine-dobio-sam-psorijazu-1352992 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=22c81f8a516a0d262f2164d4b4d4d008c5a45691 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Ljubo+Prka+o+jednom+od+kandidata+za+glavnog+dr%C5%BEavnog+odvjetnika%3A+%C5%A0ikanirao+me+kao+%C5%A1ef+dvije+godine%2C+dobio+sam+psorijazu&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fljubo-prka-o-jednom-od-kandidata-za-glavnog-drzavnog-odvjetnika-sikanirao-me-kao-sef-dvije-godine-dobio-sam-psorijazu-1352992 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fljubo-prka-o-jednom-od-kandidata-za-glavnog-drzavnog-odvjetnika-sikanirao-me-kao-sef-dvije-godine-dobio-sam-psorijazu-1352992 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => zamjenik ODO-a [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
Hrvatskazamjenik ODO-a

Ljubo Prka o jednom od kandidata za glavnog državnog odvjetnika: Šikanirao me kao šef dvije godine, dobio sam psorijazu

Piše Marko Didić
5. siječnja 2024. - 21:20
‘Samo želim reći da su apsolutno netočne izjave kolege Wagnera koje daje po medijima kada kaže da svoj uspjeh nikada nije gradio na mobbingu podređenih‘, poručuje Ljubo PrkaVojko Bašić/Cropix

Ljubo Prka (51) punih 27 godina radi na Državnom odvjetništvu, a već deset godina je voditelj Građansko-upravnog odjela Općinskog državnog odvjetništva u Splitu u svojstvu zamjenika.

Kaže da su ga od ovog razgovora za Slobodnu Dalmaciju odvraćali mnogi kolege i pretpostavljeni te da ovaj njegov istup nema nikakve veze s kandidiranjem njegova kolege i bivšeg šefa Nikše Wagnera za mjesto glavnog državnog odvjetnika RH niti mu je cilj ovim istupom omesti izglede za njegov uspjeh.

- Ja samo želim reći da su apsolutno netočne izjave kolege Wagnera koje daje po medijima kada kaže da svoj uspjeh nikada nije gradio na mobbingu podređenih. Ja tvrdim da jest i to baš na mom primjeru, a u postupke prema drugima kolegama ne ulazim iako je godinama podcjenjivao nas koji smo u ODO Split...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. svibanj 2024 06:10