StoryEditorOCM
Hrvatskadrama u karlovcu

Migrant ilegalno ušao u Hrvatsku, a onda upao u jamu; HGSS: Sve je bilo gotovo u dva sata

Piše vijesti sd
25. lipnja 2024. - 21:07

Karlovačka županija, odnosno Policijska uprava karlovačka jedne su od najzaposlenijih u Hrvatskoj što se tiče migranata koji stižu iz obližnje Velike Kladuše.

Marokanac, koji je s još troje migranata nezakonito ušao u Hrvatsku, upao je u jamu u općini Cetingrad. Jama je duboka 12 metara, a migrant je zapeo na dubini od pet.

"Pozvana je Hrvatska gorska služba spašavanja koja su isto tako uključila s obzirom na to da je potrebna specijalna oprema, odnosno užad. Čovjek je izvučen samo uz manje ogrebotine po desnoj ruci i sada se nalazi u Kutini s obzirom na to da su tražili azil, odnosno međunarodnu pomoć", poručio je za RTL načelnik policije granične postaje Cetingrad Slavko Živčić, piše Net.hr

"Velika je sreća bila u tome što se osoba nije ozlijedila. Njegove ozljede su bile stvarno takve da može maksimalno s nama surađivati. Naravno uvijek postoje te jezične barijere, ali to su upute koje mi dajmo na engleskom jeziku su vrlo jednostavne, ljudi uvijek surađuju i rekli bismo da smo te jezične barijere sveli na minimum. Gorska služba svake godine odradi između 70 do 90 akcija traganja i spašavanja. No od te brojke samo 10 posto su one u kojima sudjeluju migranti", kaže Matija Kranjčević, pročelnik stanice HGSS Karlovac.

image

Službenici Policijske uprave karlovačke u ovom slučaju za pomoć su se obratili HGSS-u

Robert Fajt/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. lipanj 2024 21:08