StoryEditorOCM
Hrvatskau njegovom stilu

Milanović o debljim ministarskim buštama: ‘HDZ-ovci ionako ne žive od plaće, a meni je moja dovoljna‘

Piše Vijesti SD
22. svibnja 2024. - 13:50

Predsjednik Republike Zoran Milanović u utorak je u Rijeci sudjelovao na svečanoj sjednici Senata povodom Dana Sveučilišta u Rijeci - Dies Academicus. 

Nakon prigodnog govora, Milanović je rekao kako je prvi u Europi  nakon divljanja Hamasa Izrael izgubiti simpatije i sad smo tu gdje jesmo, rekao je komentirajući najavu nekih zapadnih zemalja da će priznati državu Palestinu, prenosi Dnevnik.hr.

"Plenković uzurpira nešto što je zajednička nadležnost. Tu je potreban razgovor, a ne odluka Plekovića šta njemu privatno najviše odgovara. Ima argumenata za prizanje Palestine, ali ima argumenata i za razgovor, ako se za to odlučimo to neće biti zato da napakostimo Palestini i to nije mala odluka", rekao je i dodao da je Izrael u posljednje vrijeme napravio nekoliko jako groznih stvari za koje netko mora odgovarat. "Je li to ICCV to treba vidjeti".

Govoreći o povećanju plaće ministrima za 40 posto, rekao je kako HDZ-ovci ne žive od plaće, ali da bi ministarske plaće trebalo indeksirati. "Meni je moja plaća dovoljna".

Komentirao je slaganje parlamentarne većina te rekao kao "Putin to ne bi bolje maskirao, ovu maskirovku da je Plenković zaštitnik Hrvatske od eksremizma i ustaštva. Nikakvo ustaštvo nama ne prijeti i nikakva crna desnica, koja će za mjesec dana pozvati Pupovca da zajedno glasaju u Vladi. To da Plenković štiti nije istina, on je potpisao sporazum sa strankom koja nije tražila ništa. On nikoga ne štiti ni od čega. Sa Srbima imamo više sličnosti i oni ne trebaju nikakvu zaštitu Plenkovića ili Pupovca. U Zagrebu je dobio 80 glasova. U Rijeci 20. Ispravite me ako sam u krivu". 

"To širi Pupovac, Hrvatskoj ne prijeti nikakav ustašluk, nego korupcija kada Pupovac i njemu slični dignu ruku za Turudića. Ja vjerujem da se oni bude u krevetu svako jutro jedan pored drugoga. To je važnije od Palestine i Izraela", kazao je Milanović, prenosi Dnevnik.hr.

"To je maskirovka, to je Putinova škola, oni pričaju o prijetnji. Toga nema. Ako će nešto vratiti takvu atmosferu, to su neki ljudi iz DP-a i Pupovac, oni ne mogu jedni bez drugih, oni hrane jedni drugoga."

Rekao je da ne zna hoće li vlada izdržati 100 dana i ne očekuje ništa. "On sad poziva na suradnju. Pa tko bi normalan bio spreman na suradnju s tim čovjekom". 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. lipanj 2024 21:07