StoryEditorOCM
Hrvatskalakša ozljeda

‘Na njoj su bili blokovi, jedva sam ušao u sobu...‘; djevojčica zadržana na promatranju, ozlijeđen i vozač kamiona

Piše Nikola Patković/JL
7. veljače 2024. - 12:23

Djevojčica u dobi od 14 godina i vozač tegljača slovenskih registracijskih oznaka ozlijeđeni su u nesreći koja se u srijedu ujutro dogodila u Mirkovcima nakon što je kamion izletio s ceste i zabio se u obiteljsku kuću.

Bilo je to nešto prije 6:30 sati, a djevojčica je u tom trenutku spavala.

- Taman sam skuhao kavu kada sam čuo udar, mislio sam da je pukao prozor, a onda je supruga dotrčala i rekla da je pao krov. Krenuo sam prema sobi u kojoj spava dijete i jedva sam ušao u nju, kada sam vidio kamion u sobi. Dijete je bilo na krevetu, a po njoj su bili blokovi i žbuka. Izvukao sam je nekako van, bila je pri svijesti i rekla je da joj curi iz glave. Vozač je već bio na ulici, a ubrzo je došla hitna pomoć koji ih je oboje odvezla u bolnicu - ispričao je za Jutarnji list Marko, u čiju kuću se zabio kamion.

Rekao nam je i da su djevojčici zašili ranu na glavu, da se trenutno dobro osjeća, ali da se čekaju rezultati snimanja glave.

- Najvažnije je da se njoj nije ništa teže dogodilo. Bila je to strašna scena. Krevet je s jednog kraja sobe završio na drugom i sve je to moglo puno gore završiti. Hvala Bogu da nije - dodao je njihov sugovornik.

image

Marko, vlasnik kuće

Vlado Kos/Cropix

Djevojčica je inače kći njegove supruge iz prvoga braka, a zajednički imaju sina u dobi od 6,5 godina, koji je srećom spavao u drugoj sobi.

- Ne znam što ćemo sada, taj bočni zid potpuno je srušen. Vjerojatno će se prilikom izvlačenja kamiona srušiti i prednji. Valjda ćemo naći način da to sve popravimo. Supruga i ja smo nezaposleni, ali u konačnici je najvažnije da malena bude dobro. Kuću ćemo već nekako riješiti - rekao je Marko.

Od dr. Tomislava Abramovića, traumatologa u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci, doznali smo da je djevojčici utvrđena lakša ozljeda u vidu rezne rane na glavi, koja je sanirana, ali će dijete ipak preventivno biti zadržano u bolnici na promatranju.

- Napravio sam ultrazvuk trbuha, koji nije pokazao ozljede, ali je doktorica preporučila da se napravi i kontrolni ultrazvuk zbog slezene, pa ćemo je zadržati u bolnici još jedan dan. Kod vozača je utvrđena fraktura nosne kosti, ali on ne želi ostati u bolnici, rekao je dr. Abramović.

image
Vlado Kos/Cropix
image
Vlado Kos/Cropix
image
Vlado Kos/Cropix
image
/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 17:02