StoryEditorOCM
Hrvatskaiz afere u aferu

Novi detalji: MORH je davno pokušao izbaciti Dujića iz stana kojeg je kupila kći, ali uzalud

Piše Vijesti sd
6. rujna 2024. - 10:44

Nakon što je otkriveno da je Anna Dujić, kći HDZ-ova šefa Hrvatskih šuma Nediljka Dujića, kupila četverosobni stan u Šibeniku po iznimno povoljnoj cijeni od Ministarstva obrane, a sad ga koristi kao apartman za iznajmljivanje, 24 sata podsjećaju da je Ministarstvo obrane još 2004. krenulo u postupak deložacije Dujića iz stana čim je utvrđeno da je ostvario pravo na obnovu kuće. Riječ je o obiteljskoj kući u Ićevu.

Dujić je u ranijem tekstu ispričao svoju verziju tijeka obnove.

- Taj stan sam koristio kao prognanik s još 13 članova obitelji. Nakon rata se išlo u otkup tog stana, a iz meni neznanih razloga netko je moj predmet stavio u ladicu i godinama ga držao tamo. Zašto mi je to pravo osporavano, to je pitanje svih pitanja. Taj stan smo koristili do obnove zapaljene kuće u Ićevu. Preselio sam se u Ićevo za stalno prije sedam ili osam godina. Dotad sam koristio stan s obitelji, a do kupovine 2020. tamo su živjele moje druge dvije kćeri, unuk i supruga - rekao je ranije Dujić za 24 sata.

Kći moćnog HDZ-ovca poznata iz afere ‘nakaze‘ kupila veliki MORH-ov stan debelo ispod cijene! Sad je luksuzni apartman

Neslužbeno se doznaje da ga je MORH htio izbaciti još 2004. godine zbog druge nekretnine u njegovom vlasništvu, ali Dujić je sudskim putem uspio zadržati i državni stan. Osim toga, Dujić uopće nije djelatnik MORH-a pa se postavlja pitanje kako je uopće uspio toliko dugo zadržati MORH-ov stan, sve do Annine kupovine.

image
Vanesa Pandzic/Cropix

Četverosobni stan od 91 kvadrata kupljen je 2020. od MORH-a za samo 76 tisuća eura.

Stan je plaćen jednokratno, bez kredita, navodno pozajmicom od roditelja i pokojnog djeda.

Kao što je poznato Anna je dospjela u fokus javnosti prije otprilike mjesec dana, kad je objavljena snimka nje i njene majke na kojoj urlaju i vrijeđaju vatrogasce i policiju.

- Nakaze jedne, nakaze, nakaze! Ćaća mi se doma guši, sve je napravija za ovu državu - vikala je mlada Anna.

Nediljko Dujić je u prijašnjem razgovoru za 24 sata i sam je spomenuo da su ga htjeli deložirati. 

- Pokušali su me protupravno iseliti. U jednom periodu me MORH pokušao iseliti iz stana, sirovom silom. Ali sudskim putem sam ga uspio zadržati - rekao je.

Radi se o stanu površine 90.97 metara četvornih. Anna Dujić ga je kupila po cijeni od 573.009 kuna, odnosno po cijeni kvadrata od 6298 kuna, tj. 819.67 eura. U eurima stan bi koštao 74.575 eura. 

image
Ranko Suvar/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 13:07