StoryEditor
Hrvatskasiroti mališan

Ozlijeđenog psa po imenu Medo svi su tražili nakon potresa, pronađen je u lošem stanju, ima ozljeda i od ranije. Ali sad je dobro i oporavlja se

Piše JL
31. prosinca 2020. - 12:45

Nedugo nakon razornog potresa, ljudi su u Petrinji primijetili ozlijeđenog, prestrašenog psa kako luta naokolo. Počeli su tražiti rješenje za njega, jer su doznali kako ne pripada nikome te da se već neko vrijeme potuca po ulicama.  Na kraju je taj siroti mališan imao sreće: na njega je naišla ekipa iz zagrebačkog Dumovca, piše jutarnji.

- Bila mu je nužna veterinarska pomoć, pa smo ga iz zgrade u kojoj je pronađen povezli sa sobom u Zagreb. O psu se, nažalost, nije skrbilo na odgovarajući način. Šestogodišnji pas u tipu labradora ima velikih kožnih problema. Na koži smo uz neliječen dermatitis opazili i nekoliko površinskih ozljeda koje je pas vjerojatno zadobio u potresu - kaže Damir Skok, ravnatelj skloništa u Dumovcu.

image
Azil Dumovec

Kaže kako pas ima vlasnike. No, oni ga nisu cijepili već četiri godine, pa je jasno kako ga ne žele. Ipak, nije nego ga se odreknu, ne može tražiti dom.

- Zbog stresa Medo je na početku bio obrambeno raspoložen, pokušao nas je ugristi, no kad je osjetio da mu želimo pomoći, postao je druželjubiv. U našoj ambulanti temeljito smo ga pregledali i dali mu svu potrebnu terapiju. Nahranjen je i sada je u našem stacionaru - ističe Skok.

item - id = 1067915
related id = 0 -> 1148408
related id = 1 -> 1148398
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. prosinac 2021 00:57