StoryEditorOCM
Hrvatskanapad na kbc zagreb

Plenković odlučno o hakerskoj ucjeni: ‘Neće ništa dobiti od Hrvatske, ne pregovaramo s kriminalcima!‘

Piše VIJESTI SD
2. srpnja 2024. - 13:58

Premijer Andrej Plenković sudjelovao je na svečanoj akademiji u povodu obilježavanja dana Hrvatske obrtničke komore, a tom prigodom dao je izjavu za medije, prenosi N1.

Najavio je novi zakon o obrtu “kako bismo osuvremenili zakonski okvir i tražili najbolja rješenja”. Objavljeni su i novi podaci o inflaciji koja je u lipnju iznosila 2,4 posto, a tu je informaciju komentirao i premijer.

“Stopa inflacije se ponovno smanjila, ovo je uz jednu malu iznimku 19. mjesec za redom da se smanjuje. Smatramo da smo našom politikom limitiranja određenih cijena i svim mjerama uspjeli okrenuti trendove, želimo da se trend smanjenja stope inflacije nastavi i dalje”, rekao je Plenković.

image
Josip Bandić/Cropix

“Još jedna informacija, u komunikaciji s Uredom predsjednika riješili smo pitanje SOA-e, gospodin Daniel Markić je odabran da postane direktor Intelligence centra za EU od rujna. Dogovor je da mu se mandat produlji još dva mjeseca, a da Omrčanina imenujemo za zamjenika i nakon toga ćemo se vratiti na tu temu”, kazao je.

Osvrnuo se i na nevrijeme u Bošnjacima i drugim mjestima. “Idemo uobičajenom procedurom da lokalne vlasti naprave uvid u procjenu štete, a Vlada nakon toga pomogne, kao i lani. Žao mi je ljudi koji su nastradali, od 1000 krovova u Bošnjacima je 900 oštećenih.”

Govoreći o Rezoluciji o Jasenovcu, Plenković je kazao da je ona dovela do podjela u unutarnjem političkom korpusu Crne Gore.

“To je loš i nepotreban potez, osobito jer je Hrvatska bila vrlo konstruktivna u rješavanju otvorenih bilateralnih pitanja, a ovaj potez prema nama šalje signal – a to je pitanje povjerenja i namjere”, rekao je.

Hakerska skupina preuzela odgovornost za napad na KBC Zagreb: ukrali su gomilu podataka i zatražili otkupninu

Komentirao je i hakerski napad na KBC Zagreb.

“Nema šanse da državne institucije budu ucijenjene na bilo koji način, sve službe analiziraju situaciju. Koliko mi je poznato, sve funkcionira normalno, sve baze podataka su u ovom trenutku dostupne liječnicima. Jesu li oni uspjeli uzeti neke podatke pa ih objaviti, to je neetički, ako to naprave, neće ništa dobiti od Hrvatske, Hrvatska ne prihvaća ucjene kriminalaca. Ne pregovaramo s nekim tko krade podatke”, poručio je Plenković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. srpanj 2024 13:59