StoryEditorOCM
Hrvatskabih traži procesuiranje

Plenković se u četvrtak sastaje s generalima: Nikakvi pravni procesi neće dovesti u pitanje oslobodilački karakter operacija Bljesak i Oluja

11. kolovoza 2021. - 14:47
Opatija, 100821. Hotel Ambasador. Andrej Plenkovic, zajedno s clanovima Vlade, sastao se s predstavnicima turisticog sektora, zupanima priobalnih zupanija i gospodarstvenicima. Na fotografiji: Andrej Plenkovic.Matija Djanjesic/Cropix

Premijer Andrej Plenković u četvrtak će u 11 sati u Banskim dvorima primiti generale zapovjednike i visoke časnike koji su sudjelovali u vojno-redarstvenoj operaciji "Bljesak", a čije procesuiranje traži Bosna i Hercegovina. 

Sastanak će se održati u povodu zamolnice tužilaštva BiH za pružanje međunarodne pravne pomoći dostavljene temeljem Sporazuma između Vlade RH i Vlade BiH o pravnoj pomoći u građanskim i kaznenim stvarima.

Uz premijera, na sastanku će biti ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministar obrane Mario Banožić, ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica te ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman. 

Na sastanku će zapovjednicima objasniti situaciju, a nakon toga će se donositi odluke kojim koracima zatvarati ovo pitanje. 

Plenko...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2024 23:34