StoryEditor
Hrvatskauzlazni trend

Porast broja novozaraženih u Hrvatskoj, Pavić Šimetin: Moglo bi se reći da smo na početku četvrtog vala, prolazne nuspojave nisu razlog da se građani ne cijepe

Piše PSD
16. kolovoza 2021. - 12:08

Epidemiološka situacija u Hrvatskoj zasad je povoljna, no nužno je pridržavati se mjera i cijepiti se, rekla je za N1 zamjenica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Ivana Pavić Šimetin, prenosi N1.

- Ako gledamo brojke, predviđanja su da bismo još neko vrijeme mogli ostati u narančastom, ali nažalost imamo porast broja novozaraženih. Vidi se po podacima za četvrtak, petak i subotu da imamo više od 300 novooboljelih. Blagi je uzlazni trend, no manji u odnosu na druge zemlje - rekla je.

- Moglo bi se reći da smo na početku četvrtog vala, koji će imati svoju dinamiku, jedan uzlazni trend, pa smanjenje kad se postrože mjere ili kad se cijepi više ljudi - dodala je.

- Teško je pretpostaviti hoćemo li i u četvrtom valu imati više tisuća zaraženih dnevno, kazala je za N1.

- Ako brojke budu rasle, trebat će razmišljati o tome što učiniti da se rast ublaži - rekla je odgovarajući na pitanje hoće li se ići u pooštravanje mjera.

Ako do pooštravanja dođe, kaže, razmišljat će se o tome kako se sve koristiti digitalna covid potvrda. Što se shopping centara tiče, dodaje, jedna od mogućnosti je “možda i ova vezana uz covid potvrdu”.

- Naravno da nijedno cjepivo nije 100% efikasno, i svatko može imati nuspojave, koje su uglavnom blage i prolazne, i to nije razlog da se građani ne cijepe - rekla je Pavić Šimetin i još jednom pozvala građane da se odazovu pozivima na cijepljenje.

item - id = 1120365
related id = 0 -> 1135929
related id = 1 -> 1135892
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. listopad 2021 01:59