StoryEditorOCM
HrvatskaKad će stati?

Prognoza nije bajna: utorak najtopliji dan, prema idućem vikendu opet promjena, evo kako će biti u Dalmaciji

Piše I.P./JL
5. listopada 2024. - 11:27

Nakon tri dana kiše i vjetra, ponegdje i rekordnih količina oborina, u popodnevnim satima subote konačno će prestati padati kiša u većem dijelu Hrvatske. U unutrašnjosti zemlje ostat će pretežno oblačno, ali bez oborina, dok se u Dalmaciji očekuje mjestimična kiša i pljuskovi s grmljavinom, prenosi Jutarnji.

Na Jadranu će puhati umjerena bura, podno Velebita prijepodne i jaka, a u Dalmaciji uglavnom jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša temperatura zraka kretat će se od 10 do 15 °C, na Jadranu od 16 do 21 °C. U Velebitskom kanalu na snazi je narančasto upozorenje zbog olujnog vjetra, a obala je obojena u žuto zbog grmljavinskog nevremena i vjetra.

Sutra će u unutrašnjosti biti većinom oblačno, od sredine dana sa zapada će krenuti razvedravanje. Na Jadranu će biti djelomice ili pretežno sunčano, dok su prijepodne mogući lokalni pljuskovi u Dalmaciji. Jutarnja temperatura kretat će se od 6 do 11, a na moru između 12 i 16 stupnjeva Celzijevih.

image

Upozorenja za subotu

DHMZ

Ponedjeljak će u cijeloj zemlji biti sunčan s temperaturama koje će se penjati do 20 stupnjeva Celzijevih. U dijelovima zemlje puhat će slab do umjeren jugozapadnjak. Utorak će biti najtopliji dan sljedećeg tjedna te će se na krajnjem istoku zemlje temperature kretati i do 23 stupnja Celzijevih.

Prema vikendu, padat će temperature i ponovno će padati kiša posebice na području Dalmacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. listopad 2024 14:51