StoryEditorOCM
HrvatskaGordana Štajminger

Prva priskočila u pomoć saborska liječnica: ‘Bio je pri svijesti, cijelo vrijeme je ponavljao jednu rečenicu‘

Piše Ivana Krnić/JL
11. lipnja 2024. - 12:36

Stravični prizori koji su se odigravali danas u 9.37 ispred zgrade Vlade RH na Markovu trgu nazočnima će zauvijek ostati urezano u sjećanje.

Nakon što se zasad nepoznati muškarac polio benzinom i zapalio, prvi su s vatrogasnim aparatima stigli policajci iz Banskih dvora, a zatim i saborska liječnica Gordana Štajminger.

- Kada sam izašla, vatra je već bila ugašena. Vidjeli smo da je zahvaćeno cijelo tijelo. Govorio je, ali je bio u šoku. Stalno je ponavljao da treba bijelu vrećicu, ispričala je.

Prema njezinoj procjeni, riječ je o muškarcu srednje dobi (poslije je potvrđeno da je muškarac 67. godište) koji je bio vidno rastrojen piše Jutarnji list. 

- Do dolaska hitne pomoći poduzeli smo mjere prve pomoći. Vitalni znakovi su bili loši. Dali smo mu injekciju opijata i kisik od 25 litara. Scena je bila grozna, svi su bili u šoku. Morali smo pomagati i novinarima, koje je prizor jako uznemirio, ustvrdila je Štajminger. Užas na Markovu trgu komentirao je i ministar zdravstva Vili Beroš.

- Ono što mogu reći je da je reakcija službi bila promptna, a priroda i opseg ozljeđivanja ekstremni, rekao je.

Teško opečeni muškarac prevezen je u Draškovićevu na Kliniku za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice. Od ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice Davor Vagića doznaje se da je njegovo zdravstveno stanje jako teško te da mu se pokušava pomoći svim oblicima intenzivnog liječenja.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. lipanj 2024 12:39