StoryEditorOCM
HrvatskaALEN RUŽIĆ

Ravnatelj KBC-a Rijeka za ‘Slobodnu‘: ‘Za sada neće biti operativnog zahvata nad ozlijeđenim pomorcem‘

Piše Ivica Marković
12. kolovoza 2024. - 14:00

Kakvo je zdravstveno stanje ozlijeđenog pomorca s trajekta "Lastovo", koji je nakon tragedije u Malom Lošinju prevezen u KBC Rijeka, upitali smo prof. dr. sc. Alena Ružića, poznatog hrvatskog kardiologa i ravnatelja riječke bolnice.

– Našeg 32-godišnjeg pacijenta osobno sam obišao u dva navrata i komunicirao sam s njim. On je u stabilnom stanju, međutim, i dalje mu je potrebno bolničko liječenje. Nad njime je završena kontrolna obrada i on je u ovom trenutku izvan životne opasnosti. Nakon što smo obavili sve pretrage, preglede i radiološka snimanja, s obzirom na njegove nalaze, premješten je iz Jedinice intenzivnog liječenja Traumatologije na odjel, gdje ima bolji komoditet i uvjete boravka. Ponovno ističem da ozlijeđeni čovjek normalno komunicira – rekao je dr. Ružić.

image

Jedna od zgrada KBC-a Rijeka

Damir Škomrlj/Cropix

Zanimalo nas je hoće li nad njim biti obavljen operativni zahvat.

– Prema onome što je pokazao nalaz MSCT-a i ostale pretrage, to za sada neće biti potrebno i on za sada, prema mišljenju kolega kirurške struke, neće biti operiran. Naravno, njegovo zdravstveno stanje pratimo iz minute u minutu i za pet do sedam dana ponovno ćemo donijeti procjenu – istaknuo je dr. Ružić.

S obzirom na tragediju koju je proživio i preživio, zanimalo nas je u kakvom je psihičkom stanju ozlijeđeni muškarac.

– Psihički je stabilan, u jednom kompleksnom stanju, ali stabilan. Mi smo u tom pogledu učinili sve kako bismo mu psihički pomogli s obzirom na tragediju koju je preživio. Osigurana mu je psihološka pomoć, i kod njega je već bila psihologinja koja je počela sa suportom, odnosno s terapijom – zaključio je prof. dr. sc. Alen Ružić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 01:41